Νέα Φιλαδέλφεια: Η «πόλη του καφέ», ο «πεζόδρομος», και το «δίλλημα»…

12
Βασίλης Βέττος
Βασίλης Βέττος

Τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας, και με αφορμή το «σφράγισμα» επιχείρησης εστίασης με νόμιμη άδεια λειτουργίας-στον πεζόδρομο της Σάρδεων-, έπειτα από πολεοδομική προσωρινή απόφαση που δρομολόγησαν ιδιοκτήτες κατοικιών στην συγκεκριμένη περιοχή, ένα μεγάλο ερώτημα έχει τεθεί επί τάπητος…

Θέλουμε ή δεν θέλουμε τα λειτουργούν επιχειρήσεις εστίασης (Καφετέριες, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία κλπ) στην Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα???

Καταρχήν να σταθούμε στον πραγματικό λόγο που μια μερίδα δημοτών δεν θέλουν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις στην πόλη μας και που φυσικά είναι ο θόρυβος, η έντονη κίνηση και γενικά όλα τα αρνητικά που ξέρουμε ότι προκαλούν αυτές οι επιχειρήσεις…

Από την άλλη όμως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι ο οικονομικός πνεύμονας της πόλης μας, η οικονομική ατμομηχανή της, οι επιχειρήσεις όπου δεκάδες άνεργοι νέοι της πόλης μας απασχολούνται και βγάζουν μεροκάματο, δεκάδες συναφείς εταιρείες επιβιώνουν προμηθεύοντας τα συγκεκριμένα καταστήματα… και φυσικά οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης είναι ο «κράχτης» που φέρνει χιλιάδες κόσμο στην πόλη μας, και έτσι και  όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις όλων των ειδών επιβιώνουν…

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά…

Προηγούμενο άρθροΑκαθαρσίες…
Επόμενο άρθρο15χρονη Μυρτώ: “Πετάει” για Βοστώνη με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας…
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πόσα ακομα;
    Mηπως πρεπει να φύγουν οι κατοικοι και να ανοιξουν και αλλα μαγαζια; Αυτή είναι η ανάπτυξη που χρειαζομαστε;Αυτην την αναπτυξη θελουμε;Το μελλον της νεολαιας μας ειναι να ειναι κακοπληρωμενα και ανασφαλιστα γκαρσονια;

    • Το μέλλον είναι να φροντίζεις τον τόπο σου, να ζεις όμορφα σε αυτόν, για να σου χαρίζει αναμνήσεις, εικόνες, αρώματα. Η πόλη την Ν.Φ. έχει μία προσωπικότητα και ένα άρωμα που αναμφισβήτητα χαρίζει στις γενιές που την ζουν ανεξίτηλες εικόνες και κουλτούρα. Τώρα όσο για τους νεόπλουτους των 2-3 τελευταίων δεκαετιών με τα οικοδομήματά τους, ας σκεφτόντουσαν να τα φτιάξουν κάπου στα πολύ βόρεια προάστια που χρειάζεται να περπατάς για τσιγάρα με σωματοφύλακες και η “νεκρική” σιγή να σε σαπίζει.

  2. Η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν και είναι πάντα η πόλη-χωριό-γειτονιά!!! Όσοι γενηθήκαμε εδώ, μείναμε εδώ! Πάντα βγαίναμε στην πλατεία Πατριάρχου και συναντούσαμε τους φίλους, τους συμμαθητές μας, τους γνωστούς… Στα 55 χρόνια που μένουμε σ’ αυτή την πόλη, ευτυχώς, αυτό συνεχίζεται!!! Και ευτυχώς το ίδιο κάνουν και τα παιδιά μας και τα παιδιά των φίλων μας! Αλλά αν θέλουμε η νέοι μας να συνεχίσουν να “περπατάνε” στους ίδιους δρόμους με μας, πρέπει να τους προσφέρει η πόλη “στέκια” που θα “συντονίζονται με τους νεανικούς τους παλμούς”! Και ο πεζόδρομος το ‘χει πετύχει αυτό!!!

    • Εσείς υποθέτω δεν μένετε κοντά στον πεζόδρομο. Οσο για την Νέα Φιλαδέλφεια δεν ήταν ούτε χωριό αλλά προάστιο των Αθηνών με ήσυχες γειτονιές που έχουν βαλθεί να μετατρέψουν σε πόλη νύχτας οικονομικά συμφέροντα σε βάρος μας. Οι Αποτελεσματικοί και ευφυείς δήμοι που ενδιαφέρονται για τους κατοίκους τους δεν επιτρέπουν αυτού του είδους τις δραστηριότητες κυρία μου. Τα στέκια δημιουργούν πρόβλημα στους ανθρώπους που ζουν κοντά, δεν ησυχάζουν όπως εσείς στο σπιτάκι σας. Υπάρχουν νύχτες που δεν κλείνουν μάτι από τους συντονισμένους νεανικούς παλμούς.

      • Κάτοικε…Εσύ δεν ήσουν νέος να πας σε ένα μαγαζί να κάτσεις με την παρέα σου για έναν καφέ ή ένα ποτό ??? Σε ενοχλεί που μαζεύεται κόσμος και διασκεδάζει ?? Εσύ δεν έχεις παιδιά ?? Ή μήπως χάρηκες κιόλας που απολύθηκαν 15 άτομα ?? Άμα δε σου αρέσει να ακούς κόσμο, πήγαινε να ζήσεις και κανα έρημο χωριό…Δε σε βλέπω όμως να ενδιαφέρεσαι για την ηχορύπανση που υφίστανται τα παιδιά στο 2ο και 3ο λύκειο, καθώς και οι κάτοικοι των πολυκατοικιών δίπλα στην εθνική…

  3. Συγνώμη κύριε/α ανώνυμε, δεν ξέρω αν έχετε παιδιά αλλά μάλλον δεν ξέρετε τι είναι να μην έχεις να πάρεις γάλα στα παιδιά σου…
    Δόξα το Θεό που έχουμε αυτήν την δουλειά κα μπορούμε και ζούμε τα παιδιά μας. Μάλλον έχετε γεννηθεί πλούσιος…

  4. συγγνώμη,αλλά κάποιες εκφράσεις του κυρίου ανώνυμουΌΠΩΣ, “αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουμε?”, “κακοπληρωμενα ανασφάλιστα γκαρσόνια”[έχει κάνει έλεγχο και τνω ξέρει???), μου μυρίζουν πολιτική και μάλιστα προς τα πολύ αριστερά!!! και αν υποψιαστώ ότι κάτοικος που αντιδρά και πρωτοστατεί να κλείσουν επιχειρήσεις και να απολυθούν εργαζόμενοι, ήταν υποψήφιος στην πόλη μασ και υποψήφιος συμπαραστάτης(!!!) του δημότη, θα τρελαθώ!!!

    • Τα ίδια με τον ανώνυμο πιστεύω κι εγώ και δεν είμαι με την αριστερά ούτε και με κανένα άλλο πειράζει η θα έπρεπε να είμαι για να δικαιούμαι να έχω παρόμοια άποψη.

  5. Το δίλημμα είναι υπαρκτό για κάθε πόλη: ποια φυσιογνωμία θέλουμε, ποια ανάπτυξη, αν θέλουμε τοπική οικονομία. Ο μόνος τρόπος είναι σχέδιο-όροι και η τήρηση τους από όλους. Αυτή την πολιτική την χαράσσει ο Δήμος και όχι ο κάθε ιδιοτελής δικομανής πολίτης που μπορεί να στοχοποιεί συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

  6. θα πρεπει να ειμαστε περηφανοι που η Φιλαδελφεια εχει γινει τοπος προσεγγισης απο αλλες περιοχες και οχι να προσπαθουμε να αμαυρωσουμε την εικονα της….ειναι κριμα ενω εχει ανθισει η οικονομικη αγορα της καποιοι να θελουν να την ξαναφερουν σε ασχημη θεση….υπαρχουν ανθρωποι που απο εκει ζουν…δεκτο οτι ισως η οχλαγωγια να ενοχλει τις γυρω κατοικιες αλλα να αναρωτηθουν ποτε ηταν καλυτερα?τωρα η καποτε που υπηρχε απλα ενα καφενειο και η νεολαια της πηγαινε σε αλλες περιοχες….πραγματικα θα ειναι κριμα…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.