Απομακρύνσεις επίορκων και χιλιάδες απολύσεις ενόψει, στη συμφωνία τρόικας πρωθυπουργού…

0

epiorkoiΜε απομακρύνσεις 2000 επίορκων μέχρι τον Ιούνιο και άλλων 5 χιλιάδων υπαλλήλων με βαριά πειθαρχικά μέχρι το τέλος του έτους, κλείνει προς το παρόν η «διαμάχη» με την τρόικα γύρω από το θέμα του δημοσίου. Την ίδια ώρα μένει ανοιχτός ο δρόμος χιλιάδες απομακρύνσεις υπαλλήλων το 2014, από εκείνους που θα μπουν σε διαθεσιμότητα.  Μάλιστα η τρόικα φέρεται να επιμένει να απομακρυνθούν ακόμη και 20 χιλιάδες υπάλληλοι.

Η λύση όπως όλα δείχνουν ελήφθη μακριά από τους σχεδιασμούς τους υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά και την εμπλοκή που παρουσιάστηκε με το σχέδιο Μανιτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμφωνία επήλθε στη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και των ελεγκτών της τρόικας, όπου η ελληνική πλευρά συμφώνησε να απομακρύνει άμεσα τους δύο χιλιάδες επίορκους μέχρι το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα έλαβε και το «πράσινο φως» για προσλήψεις ισάριθμού εξειδικευμένου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ που θα καλύψει τα κενά σε κρίσιμες υπηρεσίες με αιχμή του δόρατος την Υγεία, τις εφορίες και τις Πολεοδομίες. Μάλιστα οι συγκεκριμένες προσλήψεις θα γίνουν με παράκαμψη της πρόβλεψης 1 πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις από το δημόσιο.

Στη συμφωνία αυτή όπως φαίνεται δόθηκε τελικώς η συναίνεση και από τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και παρά την απόφαση ο Αντ. Μανιτάκης να παραμείνει στη θέση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μένει να φανεί κατά πόσο θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει για συγχωνεύσεις – καταργήσεις οργανισμών ή θα υπάρξουν και επ αυτού τροποποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση η τρόικα περιμένει να τρέξουν τα νέα οργανογράμματα προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι προβλεπόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων βάση των απαιτήσεών της χιλιάδες θα πρέπει να δουν την πόρτα της εξόδου.

Προηγούμενο άρθροAEK-Βόλλεϋ: “Τελικός των Τελικών” σήμερα με τον Ολυμπιακό!(Fx-ρεπορτάζ)
Επόμενο άρθροΤραγωδία με φουσκωτό στην Ιεράπετρα…(video)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.