Δήμος Φ.Χ.: “Λύση ΚΕΔΕ” για τις Δικαστικές εκρεμμότητες με τη ΑΕΠΙ…

0

aepi-kede1Είναι γνωστό ότι στον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας η ΑΕΠΙ(Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας, κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχει “στείλει” στα δικαστήρια αιρετούς του δήμου μας, για “παραβίαση” των “πνευματικών δικαιωμάτων καλλιτεχνών”, κατά την διάρκεια μουσικών εκδηλώσεων του δήμου μας.
Στα δικαστήρια εκρεμμούν ακόμα υποθέσεις και με πρώην αιρετό της πόλης μας που δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή…

Το πρόβλημα φυσικά με την ΑΕΠΙ το έχουν φυσικά όλοι οι δήμοι της χώρας και για αυτό τον λόγο η Κ.Ε.Δ.Ε(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ), αποφάσισε την  απευθείας συλλογική διαπραγμάτευση με την Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) , αξιοποιώντας τις δυνατότητες της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα και επιδιώκοντας να πετύχει καλύτερους όρους για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στα πνευματικά δικαιώματα από τη δημόσια εκτέλεση μουσικού ρεπερτορίου από τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα σε εκδηλώσεις.
Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, με επιστολή του προς τους δημάρχους της χώρας, ζητεί να τον ενημερώσουν μέχρι την 1η Μαρτίου «για κάθε είδους προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι δήμοι στις σχέσεις τους με την ΑΕΠΙ και ιδιώς για περιπτώσεις δικαστικών υποθέσεων σε βάρος τους».

Αυτοί που θα συγκεντρώσουν και θα κωδικοποιήσουν τα προβλήματα και θα εισηγηθούν τις προτάσεις, με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας & Νεολαίας Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, τα μέλη της επιτροπής Νέλλυ Παπαχελά και Θόδωρος Ψαλλιδόπουλος, καθώς και ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Πάνος Ζυγούρης.

Δείτε την επιστολή του Κ.Ασκούνη:

aepi-kede

 

Προηγούμενο άρθρο«Σκούπα» της Αστυνομίας σε στριπτιζάδικα!!!(video)
Επόμενο άρθροΤα “Χάλια μας”… για ΑΟΝΦ ‘Ατταλο και Χαλκηδονικό!!!(Βαθμολογία)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.