Ανεμοστρόβιλος στο Τατόϊ, “διέλυσε” δύο αεροπλάνα!!!

0

Tatoi070213-2Ένα ασυνήθιστο και ακραίο καιρικό φαινόμενο κατέγραψε κατά τη χθεσινή ημέρα ο σταθμός της ΕΜΥ. Στο αεροδρόμιο του Τατοΐου, όπως είπε στο real.gr o μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, υπήρχε ισχυρή καταιγίδα που είχε ρίξει την ορατότητα στα 2000 μέτρα με τη μέση ένταση του ανέμου στα 60 χλμ/ώρα ενώ οι ριπές του ανέμου έφταναν τα 167 χλμ/ώρα.

Ο ανεμοστρόβιλος, σήκωσε στον αέρα δυο αεροπλάνα τύπου Cessna. Τα αεροσκάφη κατέληξαν 70 μέτρα πιο μακριά, ένα εκ των οποίων πανω στο κτήριο της Αερολέσχης Δεκελειας.

Και αν δεν πρόκειται για ανεμοστρόβιλο το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για τα καθοδικά ρεύματα της καταιγίδας (downburst).
ANEMOSTROVILOS-TATOIΤο φαινόμενο μελετήθηκε το 1981 από τον Αμερικανό Ιάπωνα Fujita ο οποίος το όρισε σαν “microburst” όταν το καθοδικό ρεύμα περιορίζεται σε μια έκταση μικρότερης διαμέτρου από 4Km από το αρχικό σημείο που έφτασε στο έδαφος το καθοδικό ρεύμα.

Σε μια ακραία περίπτωση οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν και τα 270km/h.

Προηγούμενο άρθρο“Μάσα τσίχλα σαν κατσίκα” και γίνε πιο έξυπνος!!!
Επόμενο άρθροΜπαρτσελόνα καλεί ΑΟ Γιάννινα για το απίστευτο γκολ με τις 20 πάσες!(video)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.