“ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ”! Τα ληγμένα τρόφιμα θα πωλούνται νόμιμα στα ελληνικά supermarket!

1

Ανακοινώθηκε από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας η «Νέα Υγειονομική Διάταξη» που διέπει τη διακίνηση ειδών διατροφής και τους «Νέους Κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ)», στους οποίους συνοψίζεται το «πνεύμα»… «εκσυγχρονισμού» των μέχρι σήμερα διατάξεων.

Κραυγαλέα είναι η διάταξη των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ με την οποία «επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

Ο χρόνος περασμένης διατηρησιμότητας κυμαίνεται από μία βδομάδα μέχρι τρεις μήνες. Ακόμη, «την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής», βλέπε ο επιχειρηματίας!

Προηγούμενο άρθροΠροσκοπικό Λούνα Πάρκ την Κυριακή(14/10)!!!
Επόμενο άρθροΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! H Τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν Eλληνικά νησιά με λιγότερο από 150 κατοίκους!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.