Αρης Βασιλόπουλος: “Δεν θέλουμε γκέτο προσφύγων στην πόλη μας”

0

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Δήμαρχος κ. Αρης Βασιλόπουλος πήρε θέση στις δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Μουζάλα (Δείτε ΕΔΩ):

Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας δήλωσε χθες ότι ετοιμάζεται κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επειδή από χθες ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου παραπληροφόρησης στην πόλη για να κινητοποιηθούν τα πιο ρατσιστικά και ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν τα εξής:

1. Στην πόλη μας δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα κέντρο φιλοξενίας γιατί πολύ απλά δεν θέλουμε γκέτο προσφύγων.

2. Η δημοτική αρχή πράγματι εξετάζει την πιθανότητα συμμετοχής του Δήμου σε πρόγραμμα ενοικίασης σπιτιών για πρόσφυγες, κάτι που εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες γι’ αυτούς, ομαλότερη ένταξη και αρμονικότερη συνύπαρξη με την τοπική κοινωνία. Όταν ολοκληρωθεί η διερεύνηση της δυνατότητας αυτής, το θέμα θα έρθει σε διαβούλευση και σε όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου ώστε να υπάρξει ενημέρωση όλων.

3. Η πόλη μας γνωρίζει πολύ καλά από προσφυγιά. Αυτοί που σήμερα λένε ότι οι δικοί μας πρόσφυγες του 22 ήταν Έλληνες σε αντίθεση με τους – μιαρούς ίσως – σημερινούς, είναι ακριβώς οι ίδιοι που ονόμαζαν τους τότε πρόσφυγες “τουρκόσπορους”.

Ας δείξουμε λοιπόν την απαραίτητη ψυχραιμία και την αναγκαία ανθρωπιά, ώστε να δούμε πως η πόλη μας θα σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στο προσφυγικό δράμα.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση “Ενωσης Γονέων ΝΦ-ΝΧ.” για την μείωση των εισακτέων στις σχολές
Επόμενο άρθροΓηπέδο ΑΕΚ: Κατατέθηκε η τροπολογία που ξεπερνά τον Δήμο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.