ΥΠΟΙΚ προς Δήμους: “Κόφτε δαπάνες ή πληρώστε από την τσέπη σας!”

0

dimarxeio-neas-filadelfeiasΙσοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς ζητεί από τους δήμους και τις περιφέρειες το ΓΛΚ στο πλαίσιο των διαδικασιών κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού του 2017, ξεκαθαρίζοντας ρητά ότι τυχόν υπερβάσεις δαπανών θα βαρύνουν τα όργανα που τις ενέκριναν.

Το υπουργείο Οικονομικών ζητεί περικοπές από δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο, έξοδα μετακινήσεων και υπερωριών με συγκράτησή τους στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, σύμφωνα με Τα Νέα.

Στις σχετικές εγκυκλίους που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα πρόβλεψης χαμηλότερων δαπανών σε σχέση με φέτος για:

  • Δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, οι οποίες πρέπει να εγκρίνονται μόνο αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια εντός του ωραρίου εργασίας.
  • Δαπάνες υπηρεσιακών μετακινήσεων, προμηθειών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κ.λπ.
  • Επιχορηγήσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, βοηθήματα σε οικονομικά αδύνατους κ.ο.κ., οι οποίες θα πρέπει να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες και επιβεβλημένες, υπό τον περιορισμό της δυνατότητας χρηματοδότησής τους από τις αναμενόμενες εισπράξεις.
ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν στην Βουλγαρία Σύροι τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επίθεση στη Γερμανία
Επόμενο άρθροΜήνυση Καμίνη για την κατάληψη του Νοσοκομείου Πατησίων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.