Mετά από 6 ώρες, συμφώνησαν ότι διαφωνούν! (videos)

0

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος (Κ), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  (3Α), ο πρόεδρος  της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης (3Δ), ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος (Α), η πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά (2Α), ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (2Δ) και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης (Δ), συμμετέχουν στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρωθυπουργός   ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με το προσφυγικό, ενόψει της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία εθνικού διαλόγου σχετικά με το ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Ολοκληρώθηκε μετά από έξι ώρες το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, το οποίο εξελίχθηκε σεμαραθώνιο, όπου τέθηκαν σειρά θεμάτων και υπήρξαν υψηλοί τόνοι και διαφωνίες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία για το Ασφαλιστικό.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, οι αρχηγοί προχώρησαν σε δηλώσεις, οι οποίες ήταν αντικρουόμενες σε σειρά θεμάτων, όπως το Ασφαλιστικό, το Προσφυγικό, η Συνταγματική Μεταρρύθμιση και το εκλογικός νόμος.

Ακολουθεί δήλωση του πρωθυπουργού από το Μαξίμου, καθώς και το ανακοινωθέν από την Προεδρία της Δημοκρατίας, με αναφορές στο Προσφυγικό και το Ασφαλιστικό.

Το κείμενο ανανεώνεται συνεχώς: Πατήστε εδώ

 


Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών


Πάνος Καμμένος

Πρώτος έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. “Συμφωνήσαμε για τα αιτήματα σε σχέση με την ΕΕ, ότι το μεταναστευτικό είναι ένα διεθνές και όχι ελληνικό θέμα”, τόνισε και πρόσθεσε ότι όσον αφορά στη Συνταγματική Μεταρρύθμιση, “συμφωνήσαμε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως στο θέμα περί ευθύνης υπουργών και στον εκλογικό νόμο”.

Αναφορικά με το Ασφαλιστικό, κατήγγειλε τη “συμμαχία Σαμαρά- Βενιζέλου“, που “οδήγησε πάλι τους πρώην εταίρους απέναντι στις θέσεις των άλλων αρχηγών. Προτίμησαν να συνεχίσουν την πολιτική του PSI που στέρησε 14 δισ. από τα ταμεία”.

“ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαχώρισαν τη θέση τους σε κοινό ανακοινωθέν για το Ασφαλιστικό”, είπε, σημειώνοντας -ως προσωπική του θέση- ότι “πρέπει να υπάρχει Εξεταστική Επιτροπή για το PSI και τη διάλυση των Ταμείων”.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι “δεν τέθηκε θέμα για Οικουμενική Κυβέρνηση“.

Γιάννης Πλακιωτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης, δήλωσε: Ήρθαμε για να ακούσουμε. Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα δικά της αδιέξοδα και αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η Βουλή είναι ο χώρος που συζητούνται όλα. Το θέμα του εκλογικού νόμου δεν είναι πρώτιστης προτεραιότητας”.

“Η διαφωνία μας στο προσφυγικό είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι δεν επικοινώνησε με τους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αλλά μόνο με τους συνεργάτες του.


Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, είπε: “Η χώρα μας έχει ανάγκη τη συνεννόηση, αλλά αυτό απαιτεί σοβαρότητα, συνέπεια και αξιοπιστία. Εμείς δεν διστάσαμε και δεν κρυφτήκαμε ποτέ, δεν θα γίνουμε όμως συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα. Δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις του πρωθυπουργού για επιτροπές που οδηγούσαν σε παράκαμψη της Βουλής”.

Για το προσφυγικό, είπε ότι “συζητήθηκε σε βάθος”. Για τη συνταγματική αναθεώρηση τόνισε ότι “έχουμε εκφραστεί δημόσια, χρειάζεται τολμηρή αναθεώρηση, η κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαδικασίες και τα κόμματα θα καταθέσουμε τις απόψεις μας”.

Και πρόσθεσε: “Το Ασφαλιστικό δεν συζητήθηκε σε βάθος, καθόλου επί της ουσίας, για αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρχει κοινή ανακοίνωση. Αν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να το χειριστεί να το πει. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε μείωση συντάξεων. Συνιστούμε σε όσους επιχειρούν σπέκουλα εναντίον μας, να δουλέψουν για να μην μειωθούν οι συντάξεις”.


Σταύρος Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι επισήμανε στον κ. Τσίπρα ότι ο δρόμος που τραβάει είναι λάθος. “Οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών δεν λύνουν τα προβλήματα. Το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν διαθέτει προτάσεις και τους κατάλληλους ανθρώπους. Μετά από πρόταση μου έγινε δεκτή, πλην ΝΔ, ότι αυτή η Βουλή μπορεί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο με ένα πιο αναλογικό σύστημα”.

“Συζητήσαμε για το προσφυγικό, επισήμανα τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης, συμφωνήσαμε όμως σε ένα κείμενο για το προσφυγικό, καλώντας την ΕΕ να λάβει μία πρωτοβουλία, ώστε να αναλάβει η Τουρκία τις ευθύνες της, να γίνεται η ταυτοποίηση εκεί “, τόνισε.

Και υπογράμμισε: “Τέλος δεν έγινε δεκτή η πρόταση του πρωθυπουργού για μία επιτροπή για το Ασφαλιστικό. Αυτό θα γίνει στη Βουλή. Ας φέρει η κυβέρνηση την πρόταση της στη Βουλή και θα ακούσει τις προτάσεις μας. Καλούμε να το κάνει το αμέσως προσεχές διάστημα”.

“Μιλήσαμε επί των αρχών και επιγραμματικά για το Ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός δεν μας είπε τις προτάσεις του”, συμπλήρωσε.

“Είναι ξεκάθαρο ότι το Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ως τρίτος πόλος. Ούτε η Οικουμενική θα ήταν λύση. Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση εθνικής Ελλάδος”, πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

“Είπα σε όλους ότι σας θυμάμαι να διαδηλώνετε εναντίον των προτάσεων Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι και η Αριστερά έχει ευθύνη. Το Ασφαλιστικό θα το λύσει η Βουλή”, επισήμανε.


Βασίλης Λεβέντης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, δήλωσε: “Η Ε.Κ. ζήτησε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν το επιδιώκει αυτό. Η όλη διαδικασία ήταν ένα σχέδιο που αφορούσε στο προσφυγικό και το ασφαλιστικό. Πιστεύω ότι ο Τσίπρας ήθελε τη σύσκεψη για να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό και να περάσει με παραχωρήσεις από τους ξένους το ασφαλιστικό. Αυτό δεν θα περάσει γιατί οι ξένοι έχουν κουραστεί και δεν θα δεχθούν άλλη υποκρισία και άλλα ψέματα. Ο κ. Τσίπρας σε αυτό το πονηρό σχέδιο θα αποτύχει”.

Και πρόσθεσε: “Πρότεινα οικουμενική, αν ο Τσίπρας δεν το καταλάβει, κακό του κεφαλιού του. Τα άλλα κόμματα δεν υπήρχαν. Ο Πλακιωτάκης ζήτησε σταθερές κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι άλλα ντ’ άλλων”.

“Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν. Εγώ τους άφησα να γράφουν”, τόνισε. “Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρειάζεται έναν πρωθυπουργό πιο ευρωπαίο από ποτέ”, υπογράμμισε, για να τονίσει: “Για το Ασφαλιστικό μας παρουσίασε λόγια του αέρα ο πρωθυπουργός”.

“Υπάρχει η αίσθηση ότι όποιος είναι αντιμνημονιακός έχει να κερδίσει”, είπε κατηγορώντας τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ότι κάνουν ψηφοθηρία.

 

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθρο100 “χτυπήματα” αρκετά & στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τους ΔΕΗτζήδες «μαϊμού»!
Επόμενο άρθροFx-news.gr-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ SERVER: Ροή ειδήσεων σε λίγες ώρες με “μεγαλύτερη δύναμη”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.