“EKTAKTO”: Στις 7.16.05μμ αναστέλλεται ο ΦΠΑ 23% στα Ιδιωτικά – Στον επόμενο τόνο… μπορεί να μπει πάλι!!!

0

32452354Πραγματικά είναι τρέλα! Και δείχνει το γιατί ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να γίνουμε ΣΟΒΑΡΗ χώρα! Σε κακούγουστο σίριαλ έχει μετατραπεί το θέμα με την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση μετά το άδειασμα της ελληνικής κυβέρνησης από την Ευρώπη, την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά αγωνιούν για τη σημαντική επιβάρυνση που προκύπτει με την εφαρμογή του μέτρου.

Η Κομισιόν δεν ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να αλλάξουν τη νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, δήλωσε  η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου, Πιερ Μοσκοβισί.

Τόνισε ότι η Επιτροπή είναι ενήμερη για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλει ΦΠΑ 23% στους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι δεν είναι κάτι που ζήτησε η Επιτροπή και ότι το Μνημόνιο δεν προβλέπει τίποτα σχετικό.

Πρόσθεσε ότι ο ΦΠΑ ήταν μέρος του νομοθετικού πακέτου που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 14 Αυγούστου.

Πηγές της Επιτροπής υπογράμμισαν πάντως ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν αντιβαίνει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι το μέτρο εκτινάσσει το κόστος των φροντιστηριακών μαθημάτων και των μαθημάτων ξένων γλωσσών, αλλά και τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας τα ΝΕΑ, μετά την προαναγγελία δίμηνου παγώματος στην εφαρμογή του μέτρου το περασμένο Σαββατοκύριακο, ακολούθησε παρέμβαση από τον  ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμοσθεί, ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά θα ανασταλεί για ορισμένο διάστημα, πράγμα που θα προβλεφθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η αιτιολογία για την αναστολή εφαρμογής του μέτρου είναι ότι αποφάσεις σχετικά πρέπει να λάβει η κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Προηγούμενο άρθροΑποχώρησε και ο αντιδήμαρχος Νίκος Ανανιάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Επόμενο άρθροΔύναμη Πολιτών: “Τσουνάμι” αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Δήμαρχος;;;
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.