Ελπίδα… έδωσε η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ

0

image

Σε εποικοδομητικό κλίμα έγινε η συζήτηση των Αλέξη Τσίπρα, Angela Merkel και Francois Hollande στη Ρίγα, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου. Συνομολογήθηκε σημαντική πρόοδος στη διαπραγμάτευση μεν αλλά παραμένει αγκάθι η επιμονή της γερμανίδας καγκελαρίου και του γάλλου προέδρου να συναινέσει και το ΔΝΤ, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές, οι τρεις ηγέτες  συζήτησαν τόσο τους όρους της συμφωνίας όσο και την επόμενη ημέρα.Επ αυτού, οι  Merkel-Hollande, εμφανίστηκαν θετικοί στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τον σχεδιασμό επενδυτικού σχεδίου που θα αφορά στην επόμενη ημέρα, με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που θα κλείσει το τρέχον πρόγραμμα.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές,  ο πρωθυπουργός έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Οι Merkel και Hollande κατανόησαν την ανάγκη μιας συμφωνίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνδράμουν και προσωπικά αν χρειαστεί ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία.

“Φιλικές συνομιλίες
Για φιλικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην “επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος”, έκανε λόγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert, μετά το τέλος της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Καγκελαρίου Angela Merkelκαι του Γάλλου Προέδρου Francois Hollande στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Ρίγα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Ο Seibert, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, επισήμανε ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, καθώς και να παραμείνουν σε στενή συνεργασία.

capital.gr

Προηγούμενο άρθροΤσιγγάνοι πετούσαν παιδιά σε αυτοκίνητα για να ληστέψουν τους οδηγούς!
Επόμενο άρθροReuters: «Η Τουρκία εξόπλισε με πυραύλους και πυρομαχικά τους τζιχαντιστές»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.