Τέλος η τράπεζα θεμάτων – Αλλαγές στις Πανελλήνιες

0

newego_LARGE_t_1101_54348100Τα άκρως επείγοντα θέματα στο Παιδείας είναι αυτά που αφορούν κυρίως τις εξετάσεις του Μαΐου, με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι της Γ΄ Λυκείου θα πρέπει να ξέρουν τι θα γίνει φέτος με τις μετεγγραφές, ενώ της Β΄Λυκείου αν θα συνεχίσει να ισχύει η Τράπεζα Θεμάτων.

Άμεσα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σχεδιάζει να καταργήσει τις εξετάσεις στην Α’ και τη Β’ Λυκείου και την Τράπεζα Θεμάτων, όπως δήλωσε χθες το βράδυ. Επίσης είπε ότι κάποιες κατηγορίες «αιώνιων» φοιτητών θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι σχολικοί φύλακες που είναι σε διαθεσιμότητα θα επιστρέψουν, καθώς και οι καθηγητές των επαγγελματικών λυκείων θα επαναπροσληφθούν. Ενώ καταργούνται και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Στην Γ’ Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.

Στο υπουργείο Πολιτισμού, ο νέος αναπληρωτής υπουργός, Ν. Ξυδάκης, ονειρεύεται τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Τεχνών κατά το βρετανικό Arts’ Council. Πάντως επείγει η ολοκλήρωση των εκατοντάδων έργων ΕΣΠΑ, χάρη στα οποία προστατεύονται μνημεία και ανοίγουν μουσεία (το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ιδίως). Προτεραιότητα και η στελέχωση με φυλακτικό και άλλο προσωπικό των τελευταίων.

Υπουργός: Αριστείδης Μπαλτάς

newego_LARGE_t_420_54457599

Ο νέος υπουργός είναι ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ και ένα πρόσωπο ιδιαίτερα σεβαστό στην πολυτεχνική κοινότητα. Είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Γεννήθηκε το 1943 στην Κέρκυρα. Μετά τις βασικές σπουδές μηχανολόγου-ηλεκτρολόγου στο ΕΜΠ (1962-’67), έκανε μεταπτυχιακά και διδακτορικό στη Θεωρητική Φυσική στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων XI (1972). Το 1982 εκλέχθηκε λέκτορας στον Τομέα Φυσικής του ΕΜΠ, το 1984 επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας και Μεθοδολογίας της Φυσικής στο ίδιο τμήμα-τομέα, το 1992 αναπληρωτής καθηγητής και το 2002 καθηγητής Φιλοσοφίας των Επιστημών. Ο νέος υπουργός, όπως λένε συνάδελφοί του στο Πολυτεχνείο, είναι ήπιων τόνων, αλλά αγωνιστής και έντονα πολιτικοποιημένος από τα νεανικά του χρόνια.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΤέλος στην ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ, αεροδρομίων, ΟΛΠ…
Επόμενο άρθρο3o Λύκειο Ν.Φ.: 1ος Πανελλήνιος διαγωνισμός «Μίλτος Κουντουράς»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.