Λάβαμε το παρακάτω Δελτίο τύπου:

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΤΗΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Δυτικά του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας βρίσκονται οι βασικοί οδικοί άξονες Δεκελείας και Πίνδου, όπου υπάρχουν οι χαρακτηριστικές δενδροστοιχίες κυπαρισσιών ηλικίας μέχρι και 80 χρόνων. Οι ιστορικές αυτές δενδροστοιχίες, που συνδέουν την ύπαρξή τους με την ιστορία των προσφυγικών οικισμών της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας, αποτελούν ένα ιδιαίτερο δείγμα μεγάλης πολιτιστικής και αισθητικής αξίας και συνδέονται άρρηκτα με το Άλσος.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας στο πλαίσιο υλοποίησης της Μελέτης για την Διαχείριση του Άλσους υπέβαλλε πρόταση για την κήρυξη των συγκεκριμένων δενδροστοιχιών ως «προστατευόμενων στοιχείων του τοπίου» με βάση το άρθρο 6 του Ν. 3937/2011 (ΦΕΚ 60/τ.Α΄/60/31.3.2011) «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις».

Πρόκειται για 258 συνολικά κυπαρίσσια τα οποία θα αριθμηθούν, θα σημανθούν και θα αποκτήσουν ατομικό μητρώο. Η πρόταση προβλέπει ακόμη, την φροντίδα και τη συντήρηση των δένδρων, καθώς και την αντικατάστασή τους από το φυτώριο του Άλσους σε περίπτωση που κάποιο δένδρο καταστραφεί. Τα δένδρα μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ώστε ομάδες μαθητών να υιοθετούν τυπικά δένδρα τα οποία να παρακολουθούν, να μαθαίνουν στοιχεία για την βιολογία και τη φυσιολογία των φυτών αλλά και ιστορικά στοιχεία για την περιοχή και τους κατοίκους της.

Στόχος της πρότασης είναι η διατήρηση και ανάδειξη ενός από τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία του Δήμου μας.

Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας της Πολιτιστικής Αναγέννησης (Φωτορεπορτάζ)
Επόμενο άρθροΗλικιακό όριο θεσπίζεται για την εισαγωγή στις Σχολές Καλών Τεχνών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.