Γήπεδο ΑΕΚ: Συνέντευξη του αντιδήμαρχου τεχνικών Γιάννη Καλαμπόκη

0

rytmistiko-aekΟ αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Καλαμπόκης παραχώρησε στον Μάριο Ματσάνκο για την ιστοσελίδα aek24hours.gr, συνέντευξη σχετικά με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ και ειδικά με τον φάκελο που έχει καταθέσει η εταιρία dimand για το υψόμετρο της κατασκευής στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας:

1)Καταρχάς, θα θέλαμε να μας πείτε αν όντως οι άνθρωποι της ΑΕΚ έστειλαν όλα τα έγγραφα στο Δήμο για την υψομετρική μελέτη που απαιτείται για το γήπεδο; Τι χαρτιά είναι αυτά και αν ο φάκελος είναι πλήρης ή υπάρχουν ελλείψεις;

Γιάννης Καλαμπόκης Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Δ.Φ.Χ.
Γιάννης Καλαμπόκης
Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Δ.Φ.Χ.

Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία από την εταιρία Δικέφαλος 1924 ΑΕ, η οποία κατέθεσε και την υψομετρική μελέτη στο Δήμο μας. Ως απάντηση μας απεστάλη από τη Dimand στις 12/11 αντίγραφο του πρακτικού της επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής με την έγκριση της προμελέτης του συγκοινωνιακού έργου «ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στην Νέα Φιλαδέλφεια». Άλλο έγγραφο δεν έχει φτάσει μέχρι στιγμής στις υπηρεσίες του Δήμου μας.

 2)Αν είναι πλήρης ο φάκελος πότε πιστεύετε ότι θα έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι της ΑΕΚ την υψομετρική μελέτη;

Από την στιγμή που θα συμπληρωθούν οι ελλείψεις  και οι εγκρίσεις που απαιτούνται με βάση την κείμενη νομοθεσία, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα εξετάσουν τις υψομετρικές μελέτες και θα τις διαβιβάσουν άμεσα προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του Δήμου.

3)Ακούγεται εντονότατα ότι περίπου 20 κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας έχουν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να μπλοκάρουν την ανέγερση του γηπέδου και την παραχώρηση στρεμμάτων στην ΑΕΚ; Τι γνωρίζετε επ’ αυτού;

Η πληροφόρηση μου σταματά σ’ αυτά που αναφέρονται στον τοπικό τύπο και αναπαράγονται σε διάφορα διαδικτυακά μέσα. Δεν γνωρίζω τίποτα περισσότερο γι’ αυτό το θέμα.

 4)Σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τόνισε ότι τα 20 εκατ. ευρώ θα είναι προτιμότερο να πάνε σε αντιπλημμυρικά έργα και όχι στην πεζοδρόμηση, υπογειοποίηση κλπ. των χώρων γύρω από το γήπεδο προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η κυκλοφοριακή ζωή των κατοίκων της πόλης. Το συμμερίζεστε αυτό; Ποια είναι η δική σας άποψη;

Να υπενθυμίσω ότι ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε: «είναι προκλητικό να δίνονται 20 εκατ. για ανώνυμες επιχειρήσεις. Στην περιοχή μας που είχαμε πλημμύρες, το θέμα τέθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους. Αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να έχουμε ανάγκη από αντιπλημμυρικά έργα και να δίνονται 20 εκατ. για γήπεδα. Εμείς συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη. Αν τα 20 εκατ. προορίζονται για έργα υποδομών πέριξ του γηπέδου, που μπορούν να βοηθήσουν την κυκλοφορία και τη ζωή στην πόλη, δεν έχουμε πρόβλημα. Από τη στιγμή όμως που δεν προορίζονται να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες, διαφωνούμε». Η δημοτική μας ομάδα συζητά, επεξεργάζεται και καταλήγει σε κάποιες θέσεις και απόψεις. Ο δήμαρχος εκφράζει αυτές τις απόψεις απηχώντας το σύνολο όσων συμμετέχουμε σε αυτή.

5)Θα υπάρξει κάποια άμεση συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για το γήπεδο; Αν ναι πότε θα γίνει αυτό; Υπάρχει κόντρα μεταξύ Δήμου και ΑΕΚ όπως διαδίδεται στα ΜΜΕ;

Τα ΜΜΕ μπορεί να έχουν δικούς τους λόγους να διαδίδουν και κάποια μάλιστα να υποδαυλίζουν μία κόντρα μεταξύ του Δήμου και της ΑΕΚ. Εμείς από την αρχή της προεκλογικής περιόδου μέχρι και σήμερα που είμαστε διοίκηση έχουμε  ταχτεί υπέρ του δικαιώματος της ΑΕΚ να έχει το δικό της γήπεδο,  το οποίο  να εξυπηρετεί τις ανάγκες της  και τις ανάγκες της πόλης  που θα το φιλοξενεί.  Έχουμε ένα θεσμικό ρόλο και είναι αυτονόητο  ότι δεν μπορεί να υπάρχει κόντρα μεταξύ της διοίκησης του Δήμου και ενός ιστορικού αθλητικού συλλόγου της πόλης . Με αυτά τα δεδομένα είμαστε ανοιχτοί σε μία συνάντηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΑΕΚ.

6)Βλέπουμε στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας να υπάρχουν τρία «στρατόπεδα». Αυτοί που θέλουν το γήπεδο, αυτοί που θέλουν το γήπεδο αλλά δεν θέλουν να παραχωρηθεί το άλσος και εκείνοι που δεν θέλουν καθόλου το γήπεδο; Τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό;

Δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό στρατόπεδα, αντηχεί αρκετά πολεμικός. Θα έλεγα ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, οι οποίες είναι θεμιτές και υγιείς για την λειτουργία της δημοκρατίας.  Αν επικρατήσει ψυχραιμία, θεωρώ ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε και την ανέγερση γηπέδου για την ΑΕΚ και την απόλυτη προστασία του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

ΠΗΓΗaek24hours.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Το Πάρκο της οδού Ιωνίας… Χωρίς σχόλια…!
Επόμενο άρθροΗ Φινλανδία ψάχνει γιατρούς στην Ελλάδα… αλλά ΔΕΝ!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.