Η ομιλία του Δημάρχου στη συνέντευξη τύπου για τον τελικό του Conference League

0

Αναλυτικά τι δήλωσε το Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου στην συνέντευξη του για τον τελικό του Conference League:

Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ Κύριε Υπουργέ Κυρίες και κύριοι αθλητικοί παράγοντες, Κύριε Δήμαρχε Αθηναίων, που μας φιλοξενείτε σήμερα, Αγαπητοί συνάδελφοι της Αυτοδιοίκησης, Είναι μεγάλη μου χαρά που μετέχω σε αυτήν την εκδήλωση, εκπροσωπώντας όλους τους δημότες, κατοίκους κι εργαζόμενους στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Η πόλη μου θα ακουστεί για ακόμα μια φορά στα πέρατα του κόσμου, σε όλη την Ευρώπη, καθώς το ομορφότερο και πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας φιλοξενεί τον τελικό του Conference League. Οι δυο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του συγκεκριμένου θεσμού θα βρεθούν στην πόλη μας και θα αναμετρηθούν σε μια αθλητική συνάντηση που όλοι προσπαθούμε, ελπίζουμε κι ευχόμαστε να αναδείξει τα πολλά θετικά του αθλητισμού. Και είναι ευτυχής συγκυρία, κυρίες και κύριοι, το ότι το μεγάλο αυτό παιχνίδι, κορυφαίο ευρωπαϊκό γεγονός στο χώρο του αθλητισμού, θα γίνει στην πόλη μας, η οποία φέτος και το επόμενο διάστημα εορτάζει τα 100 χρόνια από την οικοδόμησή της.

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την εποχή που τα πρώτα σπιτάκια στη Νέα Φιλαδέλφεια κι αργότερα στη Νέα Χαλκηδόνα, κτίστηκαν για να στεγάσουν τους ρακένδυτους πρόσφυγες, που έφτασαν κυριολεκτικά με την ψυχή στο στόμα από τα πατρογονικά τους εδάφη, στη Μικρά Ασία, τη Σμύρνη, το Αϊβαλί, την Προύσα, τους τόπους των προγόνων μας και βέβαια την Κωνσταντινούπολη. Η διπλή αυτή επέτειος, δηλαδή τα 100 χρόνια από την οικοδόμηση των πρώτων σπιτιών στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΑΕΚ, αυτό το διπλό νέο ξεκίνημα των ξεριζωμένων προσφύγων, συμπίπτει με τη διεξαγωγή του τελικού του Conference League και η δημοτική Αρχή θα αξιοποιήσει αυτή την ευτυχή συγκυρία για να μιλήσει για την προσφυγιά, για να αναδείξει το από πού ερχόμαστε, γιατί μόνον έτσι μπορούμε καλύτερα να χαράξουμε το πού πάμε. Το επετειακό σήμα, μάλιστα, της επετείου, θα παρουσιαστεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, την Τετάρτη. Αυτό που θέλω να πω στη σημερινή μας συνάντηση, είναι ότι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και νέας Χαλκηδόνας, με βάση τις αντικειμενικές μας δυνατότητες, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ώστε να αποδεχθούμε καλοί οικοδεσπότες για τις δυο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο και τους φιλάθλους τους. Ελληνική επινόηση είναι και ο Ξένιος Δίας, κι αυτό θέλουμε να το αποδείξουμε για μια ακόμα φορά στον μεγάλο τελικό του Μαΐου.

Κυρίες και κύριοι, Δράττομαι της ευκαιρίας να απευθυνθώ στο σημερινό ακροατήριο και να πω ότι η πόλη μου δοκιμάστηκε σκληρά, όταν τον περασμένο Αύγουστο έγινε θέατρο σκληρών συμπλοκών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος. Η νέα διοίκηση του Δήμου μας, είναι ολόψυχα και με κάθε πρόσφορο τρόπο στο πλευρό της Πολιτείας, της μεγάλης ΠΑΕ της πόλης μας, της ΑΕΚ και όλων των θεσμικών φορέων, προκειμένου να καταπολεμηθεί το τέρας της οπαδικής βίας και των αντικοινωνικών ταραχών σε αθλητικούς χώρους, όπου πρέπει να κυριαρχεί το Ωραίο, το Μεγάλο και το Αληθινό, το τρίπτυχο της Ολυμπιακής Ιδέας που κι αυτή είναι γέννημα της Ελλάδας.

Σας ευχαριστώ

Προηγούμενο άρθροΈνωση Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ΝΦ/ΝΧ: Τα σχολεία μας πάρκινγκ;
Επόμενο άρθροΣοκ στην OPAP Arena: 31χρονος έχασε τη ζωή του στον αγώνα ΑΕΚ – Κηφισιά
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.