Απολογιστική Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Γιάννη Βούρου και των στελεχών της Δημοτικής Αρχής

0

Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Απολογισμός έργου δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 – Δεκέμβριος 2023», παραχώρησαν την Τρίτη 19/12/2023 ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Γ. Βούρος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αρχικά να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία εδώ στον όμορφο χώρο του Π.Π.Ι.Ε.Δ. του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό, να μιλήσουμε για όσα πράξαμε και πετύχαμε από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 έως σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2023, κατά την διάρκεια δηλαδή της τρέχουσας Αυτοδιοικητικής θητείας, αλλά και για την παρακαταθήκη που αφήνουμε για τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια. Με έργα που έχουν δρομολογηθεί, για ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ που έχουν ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ και τις οποίες θα παρουσιάσουν αναλυτικά οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στις κρίσεις που αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια αυτής της πορείας.  Τις γνωρίζετε και τις γνωρίζουμε πολύ καλά.  Θα ξεκινήσω με τα σημαντικότερα από αυτά τα έργα που ξεκινήσαμε ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ και τα οποία με ιδιαίτερη χαρά είδαμε να ολοκληρώνονται.  Επαναλαμβάνοντας και με την σημερινή ευκαιρία, πως από την στιγμή της ιδέας, και έπειτα  της δημόσιας δέσμευσης για ένα έργο ακολουθούν τα παρακάτω βήματα, για τα οποία όσο και αν φαίνεται παράξενο απαιτείται χρονικό διάστημα 1,5 ακόμη και 2 ετών.

1. Διαδικασία σύνταξης μελετών.

2. Ολοκλήρωση – Κατάθεση φακέλου.

3. Εξασφάλιση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ από ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΠΗΓΗ (στάδιο που είναι και το δυσκολότερο).

4. Έλεγχος από ελεγκτικές αρχές

5. Έναρξη εργασιών.

Τι έκανε λοιπόν αυτή η δημοτική αρχή;

Ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας με νέο εξοπλισμό. Αγορά νέων απορριμματοφόρων, νέα καφέ απορριμματοφόρα, καδοπλυντήρια, ώστε να διευκολύνουμε τη δουλειά των ανθρώπων της υπηρεσίας. Αγορά νέων κάδων, ενίσχυση της ανακύκλωσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό, εξοπλισμό που βλέπετε με τα μάτια σας σε κάθε γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Δράσεις και έργα που υλοποιούνται με τα ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ σε όλη την Αττική. 

Μπορεί να ενοχλεί κάποιους αλλά θα το λέμε και θα το ξαναλέμε.

Ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε το μεγάλο έργο της αλλαγής του συμβατικού και παλαιού και ενεργοβόρου δημοτικού φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου led. 4685 φωτιστικά και 1.786 βραχίονες στήριξης σε κάθε γωνιά του Δήμου μας.  Με κόστος, και σας καλώ να κάνετε την έρευνά σας, ώστε να με επιβεβαιώσετε ή να με διαψεύσετε χαμηλότερο με πολλά αν όχι όλα, από αντίστοιχου μεγέθους έργα.  Θα αναφερθεί σε αυτά αργότερα και ο κ. Τάφας.

Ξεκινήσαμε από το μηδέν και ολοκληρώσαμε το έργο των Αναβαθμών και των περιμετρικών πεζοδρόμων στους χώρους γύρω από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Ένας πανέμορφος χώρος για ΌΛΟΥΣ. Δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας.

Είχαμε την χαρά μετά από πολύ πίεση, από συναντήσεις επί συναντήσεων να εγκαινιαστούν δύο υπερσύγχρονα σχολικά κτίρια, το 3ο γυμνάσιο και το 3ο λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας.

Ενώ σε 2 μήνες ολοκληρώνεται ο νέος υπερσύγχρονος βρεφονηπιακός / παιδικός σταθμός που υλοποιείται και είναι ο καρπός της γόνιμης συνεργασίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Δημιουργήσαμε και πάλι από το μηδέν έναν επί της ουσίας νέο χώρο αθλητισμού στη Νέα Χαλκηδόνα, ένα νέο γήπεδο 9 χ 9 στη θέση του παλιού εγκαταλελειμμένου 5 χ 5. Του νέου γηπέδου Γ. Παυλάκης.

Αναβαθμίσαμε τον δημοτικό αθλητικό χώρο επί των οδών Κιλκίς και Πλαστήρα, έδρα του Άτταλου. Το κόστος για αυτά τα δύο έργα ξεπέρασε τις 100 χιλ. ευρώ, ίδιους πόρους του Δήμου μας.

Προχωρήσαμε και ολοκληρώσαμε ευρείας κλίμακας εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης 4 σχολείων της πόλης μας, επίσης ένα μεγάλο έργο με κόστος που προσεγγίζει το 1 εκ. ευρώ. Αποκαταστήσαμε προβλήματα που χρόνιζαν όπως πχ ο προαύλιος χώρος του 4ου δημοτικού.

Δώσαμε επίσης μεγάλο βάρος στην κοινωνική πολιτική.

Γιατί για εμάς φίλες και φίλοι ΔΗΜΟΣ είναι μόνο οι υποδομές αλλά είναι σε κάθε περίπτωση και το να απλώνεις το χέρι στον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ. Να δημιουργείς ένα δίχτυ ασφαλείας για όλες και όλους τους συνδημότες σου.

Θα κλείσω για να δοθεί ο λόγος και στους αρμόδιους αντιδημάρχους, ώστε να αναλύσουν ακόμη περισσότερο τα παραπάνω, με την ίσως μεγαλύτερη παρακαταθήκη αυτών των 4 ετών.

Με την εξασφάλιση περισσότερων από 20 εκ. ευρώ, που αλλάζουν και πρόκειται να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία και την εικόνα της πόλης μας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Σας ευχαριστώ».

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γιώργου Σαραντόπουλου.

Κατά σειρά τον λόγο έλαβαν παρουσιάζοντας το έργο του τομέα ευθύνης τους, οι: Μιχάλης Κουτσάκης (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού), Σωτήρης Κοσκολέτος (Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Άλσους), Σπύρος Μπερδέσης (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Δημ. Αστυνομίας), Τάσος Κωνσταντινίδης (Αντιδήμαρχος Οικονομικών), Χρήστος Κοπελούσος (Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας & Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ)., Ηλίας Τάφας (Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ψηφιακής Μετάβασης), Θάνος Λέκκας (Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής), Μιχάλης Ζαχαριουδάκης (Πρόεδρος ΚΕΔΝΦΝΧ). Η παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Αρχής ολοκληρώθηκε με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων καθώς και με την τοποθέτηση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου για τις πολιτιστικές δράσεις της διοίκησης κατά την διάρκεια της τρέχουσας 4ετίας. Την συζήτηση συντόνισε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Δήμου Ρένος Αρβανίτης.

Δείτε το σύνολο της συνέντευξης τύπου εδώ:

Προηγούμενο άρθροΠλειστηριασμοί: Στο σφυρί μεγάλο ακίνητο στη Νέα Φιλαδέλφεια
Επόμενο άρθροΓ. Ζαχαριάδης: “πρωτάθλημα προβλημάτων” μεταξύ των σχολείων διεξάγει ο Δήμος.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.