Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημ. Συμβουλίου 28.11.2022 (Ωρα 8 μ.μ.)

0

Θ Ε Μ Α : Πρόσκληση σε τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. (21η)

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), όπως αντικαταστάθηκε από αυτές του άρθρου 74 του Ν. 4555/18 («Κλεισθένης Ι»), την 28η Νοεμβρίου 2022, ημέρα   Δευτέρα και ώρα 8 μ.μ., στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρώην κτιρίου του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» (Θεσσαλονίκης και Λαχανά-Ν.Φ.) σε τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την υπόθεση επιβληθείσας απαλλοτρίωσης ακινήτου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 448 Θ του Δήμου, ιδιοκτησίας Βενετσιάνου Κάκκαβα, κατόπιν της κοινοποίησης του αριθ. πρωτ. 3175/22-9-2022 εγγράφου του Υπουργού Εσωτερικών περί μη συμμόρφωσης του Δήμου προς την αριθ. 478/2005 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και προς τις αριθ. 392/2014 και 2311/2014 αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας (επανεισαγωγή).
  2. Συζήτηση επί του θέματος της αντιμετώπισης της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της έλλειψης χώρων στάθμευσης στην πόλη, κατόπιν αιτήματος των ανεξαρτήτων Δημ. Συμβούλων κ.κ. Αλ.Γούλα και Ευτ.Παπαλουκά (επανεισαγωγή).
  3. Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη της Καρδιάς μας», και λήψη απόφασης – με καλόπιστη πάντα διάθεση συνεργασίας με την Ελληνική και σοβαρή εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ – για την επίλυση προβλημάτων, που χρονίζουν ή πλέον ανακύπτουν από την επικείμενη λειτουργία του Υπερκαταστήματος της εταιρείας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, στην βόρεια Νέα Φιλαδέλφεια (οδοί Σκρα και Λαχανά),

όπως (ενδεικτικά):

-το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Σκρα,

-η διάνοιξη της οδού Λάρνακος,

-η αξιοποίηση – προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής – της δημοτικής έκτασης 9 περίπου στρεμμάτων όπισθεν του ακινήτου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ (συμπεριλαμβανομένου του υφισταμένου πάρκου Ολυμπιονικών)

-το κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί,

-η αυξημένη στάθμευση των αυτοκινήτων πλησίον σχολείων της πόλης,

-αντισταθμιστικά έργα εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ προς τον Δήμο (αξιοποίηση παρακείμενων ελεύθερων χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α.) κλπ.

  1. Έγκριση 5ηςτροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2022.
  2. Έγκριση 7ηςαναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2022, βάσει της αριθ. 253/2022 απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.

 

  1. Καθορισμός τελών χρήσεως πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρωνέτους 2023, βάσει της αριθ. 254/2022 απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.

 

  1. Καθορισμός συντελεστών τελών Καθαριότητας και Φωτισμού ως και Δημοτικού Φόρου έτους 2023, βάσει της αριθ. 255/2022 απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.
  2. Έγκριση παραχώρησης ή μη της χρήσης του οικοπέδου όπου βρίσκονται το 1οΓυμνάσιο και το 1ο Γεν. Λύκειο Ν.Φ. στην εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. για την μελέτη και κατασκευή του έργου «Προσθήκη έξι (6) αιθουσών στο 1ο Γεν. Λύκειο Ν.Φ.».
  3. Έκδοση διαπιστωτικής πράξης για τον ορισμό νέου Προέδρου, νέου τακτικού και νέου αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, σύμφωνα με σχετική απόφαση Δημάρχου και τις διατάξεις του άρθρου 177 παρ. 3 του Ν. 4635/19.
  4. Έγκριση τροποποίησης Κανονισμού Λειτουργίας Π.Π.Ι.Ε.Δ., βάσει της αριθ. 24/2022 απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.
  5. Έγκριση αριθ. 2/2022 Πρακτικού Επιτροπής Κοπής Δένδρων επί κοινοχρήστων χώρων Δήμου, βάσει της αριθ. 90/2022 απόφασης-εισήγησης της Ε.Π.Ζ..
  6. Συγκρότηση της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων έτους 2023, σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν. 4456/17.
  7. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων ως μελών της Επιτροπής παράδοσης και παραλαβής ακινήτων 2023.
  8. Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων με τους αναπληρωτές τους ως μελών της επιτροπής εκτίμησης του σχετικού τιμήματος των εκποιούμενων κινητών πραγμάτων του Δήμου για το έτος 2023.
  9. Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων με τους αναπληρωτές τους ως μελών της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών για την εκποίηση ή εκμίσθωση ακινήτων και κινητών πραγμάτων του Δήμου για το έτος 2023.
  10. Επικύρωση πινάκων ωφελουμένων  της πράξης  «ΔΟΜΗ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.Φ.-Ν.Χ.» με κωδικό ΟΠΣ 5003609  Οικονομικού Έτους 2022  (Γ΄ΦΑΣΗ).
  11. Έγκριση υποβολής αιτήματος τροποποίησης της απόφασης ένταξης – Έγκριση σχεδίου τροποποιημένης απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του υπ. αριθμ. έργου (1) «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαληδόνας» της πράξης «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαληδόνας».
  12. Έγκριση κλεισίματος αδρανών τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου.
  13. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών-υπηρεσιών του Δήμου.

 

Η παρούσα πρόσκληση αναρτάται στην «Εφημερίδα της Υπηρεσίας», στην ιστοσελίδα του Δήμου.

                  O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ

 

Προηγούμενο άρθροΤοποθέτηση καινούριων καφέ κάδων στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΚαταγγελία το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών Νέας Ιωνίας : Η χρηματοδότηση του Δήμου προς το ΚΕΒΡΕΦΟ παραμένει ίδια πάνω από 10 χρόνια!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.