Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

0
192

Δελτίο Τύπου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή

στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

(Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους δημότες και κατοίκους της πόλης μας για την συνέχιση της λειτουργίας του ΚΗΦΗ με αυξημένα μέτρα προστασίας για τους ωφελούμενούς μας.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας βρίσκεται επί των οδών Θεμ. Σοφούλη και Παπάγου, στη Νέα Φιλαδέλφεια (περιοχή Αγ. Κοσμά – συνοικίας Απομάχων).

Το Κέντρο είναι στελεχωμένο με το απαιτούμενο προσωπικό (Κλινικό Ψυχολόγο, Νοσηλευτή, Επιμελητές Πρόνοιας, Οδηγό και Βοηθητικό προσωπικό) και εξυπηρετεί καθημερινά 25 ηλικιωμένους.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το: 2102584067

E-mail: kifi@dimosfx.gr

Σε ποιους απευθύνεται

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) είναι η μονάδα ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων, τόσο αυτοεξυπηρετούμενων όσο και μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, πάρκινσον, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, μπορεί να εργάζεται ή να αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί λόγω του φορτίου της φροντίδας που έχει αναλάβει.

Σκοπός του Κέντρου

Σκοπός του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό τους περιβάλλον καθώς και η μέριμνα για την διατήρηση μιας φυσιολογικής κοινωνικής και εργασιακής ζωής των μελών του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος που ασχολούνται με την φροντίδα των ατόμων αυτών. Παράλληλα προσθέτει τη δυνατότητα στα συγγενικά πρόσωπα, που μέχρι τώρα τους φρόντιζαν να ανακουφιστούν και να αποδεσμευτούν μερικώς.

Οι υπηρεσίες του ΚΗΦΗ

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Ημερήσιας φροντίδας Ηλικιωμένων παρέχονται

δωρεάν και είναι οι κάτωθι:

 • Μεταφορά από και προς την οικία τους.
 • Σίτιση.
 • Νοσηλευτική φροντίδα.
 • Ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στους ωφελούμενους και στους

φροντιστές. Ειδική ψυχο-εκπαίδευση σχετικά με ψυχο-γηριατρικές παθήσεις.

 • Νευροψυχολογική αξιολόγηση, ειδική Ψυχιατρική παρακολούθηση.
 • Ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, νοητικής ενδυνάμωσης, ομάδα κηπουρικής, φυσιοθεραπεία/ομάδα πρόληψης πτώσεων, μουσικοθεραπεία, ομάδα παροιμιών, arttherapy.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα και Διαδικασία Εγγραφής

Για την εγγραφή των ηλικιωμένων ζητείται συνάντηση στο κέντρο και στην συνέχεια υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση του ηλικιωμένου ή ατόμου του συγγενικού περιβάλλοντος που έχει

αναλάβει την φροντίδα του (διατίθεται από την Υπηρεσία και Ηλεκτρονικά).

 1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής Κατάστασης
 3. Γνωμάτευση γιατρού σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου, όπου προσδιορίζεται ρητώς αν ο υποψήφιος ωφελούμενος είναι «μερικώς»/ «πλήρως/ «μη» «αυτοεξυπηρετούμενος».
 4. Αντίγραφο της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους ή Εκκαθαριστικό της Εφορίας του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση θα προσκομίζει βεβαίωση της οικείας Δ.Ο.Υ.
Προηγούμενο άρθροΕτήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)
Επόμενο άρθροΤοποθέτηση καινούριων καφέ κάδων στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.