Τοποθέτηση καινούριων καφέ κάδων στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

0

Δελτίο Τύπου

Τοποθέτηση καινούριων καφέ κάδων στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

 

Από το 2021 και για πρώτη φορά στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, καφέ κάδοι πήραν την θέση τους δίπλα στους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

 

Τον Οκτώβριο του 2022 ξεκίνησε και όπως είχαμε προαναγγείλει συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η β’ φάση υλοποίησης του σχεδιασμού της Δημοτικής μας Αρχής.

 

Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας τοποθετούνται από την Υπηρεσία Καθαριότητας καινούριοι καφέ κάδοι βιοαποβλήτων σε κάθε γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

 

Επίσης ξεκίνησε από τη Νέα Χαλκηδόνα η διανομή σχετικού ενημερωτικού φυλλαδίου, η οποία φυσικά θα συνεχιστεί και στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου οι καφέ κάδοι στην πόλη μας θα φτάσουν περίπου στους 500!

 

Είναι επίσης σημαντικό να γίνουν διευκρινίσεις σχετικά με το τι πετάμε σε αυτούς.

 

Αρχικά, να αναφέρουμε πως σε αυτούς πετάμε μόνο οργανικά υπολείμματα σε ανθεκτικές χάρτινες -ή βιοδιασπώμενες- σακούλες.

 

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας συλλέγει το περιεχόμενο των ΚΑΦΕ κάδων και το οδηγεί στο εργοστάσιο κομποστοποίησης.

 

Στους ΚΑΦΕ κάδους επομένως πετάμε:

 

  • Δημητριακά, ρύζι, άλευρα, υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, υπολείμματα από φίλτρα καφέ και φακελάκι τσάι, λαχανικά, φρούτα, φλούδες, γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, τσόφλι αυγού, μικρές ποσότητες υπολειμμάτων κήπου (γκαζόν, φύλλα, μικρά κλαδιά, κ.λπ.).

 

ΔΕΝ πετάμε:

 

  • Οικοδομικά υλικά, ξύλινα αντικείμενα, ηλεκτρικές συσκευές, χαρτιά υγείας, πάνες, μπαταρίες, τροφές και περιττώματα κατοικίδιων, λάδια, μαργαρίνες, βούτυρο, λίπη, αποτσίγαρα.

 

  • Πλαστικό, γυαλί, χάρτινες συσκευασίες, μέταλλο– τα πετάμε στους μπλε κάδους.

 

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος σε σχετικό μήνυμά του αναφέρει: “Ο Δήμος μας συνεχίζει να υλοποιεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης το οποίο και ξεκίνησε από τα τέλη του 2020 και τις αρχές του 2021. Όλο αυτό το διάστημα καταβάλουμε αξιοσημείωτες προσπάθειες ώστε να καταστεί εφικτό το γρηγορότερο δυνατό να αλλάξουμε ως κοινωνία τις συνήθειές μας όσον αφορά τα απορρίμματα αλλά και την κουλτούρα μας σε σχέση με την ανακύκλωση. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και έχοντας εκπονήσει με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού Μιχάλη Κουτσάκη και την αρμόδια υπηρεσία έναν συνολικό σχεδιασμό, ενισχύουμε την συμμετοχή των πολιτών σε διαδικασίες ανακύκλωσης, συμμετέχουμε με πράξεις στην ευρύτερη εθνική προσπάθεια ώστε να γίνει η ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Η υλοποίηση του προγράμματός μας συνεχίζεται με την τοποθέτηση των καφέ κάδων σε κάθε γειτονιά της πόλης μας. Όμως δεν σταματάμε εδώ. Έπονται οι γωνιές ανακύκλωσης και οι βυθιζόμενοι κάδοι στις συνοικίες του Δήμου μας. Αλλάζουμε τις συνήθειές μας, εστιάζουμε ως πολίτες στην ανακύκλωση, ομορφαίνουμε τις γειτονιές μας και την πόλη μας“.

 

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΠρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημ. Συμβουλίου 28.11.2022 (Ωρα 8 μ.μ.)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.