Η άγνωστη ιστορία του «TOKEI MARU» και συναυλία Μικρασιατικής μουσικής στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

0

Δελτίο Τύπου

  Η άγνωστη ιστορία του «TOKEI MARU» και συναυλία Μικρασιατικής μουσικής στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 09 Οκτωβρίου, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, μία ακόμη εκδήλωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με αφορμή το έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Αρχικά παρουσιάστηκε η άγνωστη ιστορία του Ιαπωνικού εμπορικού πλοίου «TOKEI MARU», με παράλληλη προβολή ταινίας τεκμηρίωσης του σκηνοθέτη Ζ. Σαμολαδά.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μέσω της παρουσίασης ιστορικού μιθυστορήματος πως τον Σεπτέμβριο του 1922 ο πλοίαρχος του Ιαπωνικού εμπορικού πλοίου «TOKEI MARU» έσωσε τις ζωές γυναικών, παιδιών και ανδρών, Ελλήνων και Αρμενίων, την ώρα που η Σμύρνη καιγόταν από άκρη σε άκρη.

Ακολούθησε συναυλία Μικρασιατικής μουσικής με τους Βαγγέλη Καρίπη, Ταξιάρχη Γεωργούλη, Τάσο Πούλιο, Μάρθα Μαυροειδή και Στρατή Ψαραδέλλη με τη συμμετοχή της χορωδίας «Ροδιά».

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Επόμενο άρθροTAE KWON DO στον Α.Γ.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.