Ηλίας Τάφας: Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι

0

*π. Αντιδήμαρχος, Δημοτικός σύμβουλος της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία “.

Γράφει ο Ηλίας Τάφας,

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι…
Τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022, γίνονται επιτέλους τα εγκαίνια της υπογειοποίησης, ενός έργου απαραίτητου για τη λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την περιοχή μετά από 2 σχεδόν χρόνια που η οδός Πατριάρχου Κωνσταντίνου ήταν κλειστή.

Επιπλέον, η υπογειοποίηση βοηθάει να εκτονώνεται η κυκλοφορία τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται αγώνες και αποδίδει ένα πολύ μεγάλο κοινόχρηστο χώρο για στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.

Είναι ένα έργο πνοής που «δένει» αρμονικά με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ αλλά και με το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Επίσης είναι ένα έργο, χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσε να αδειοδοτηθεί η Αγιά Σοφιά.

Το έργο πολεμήθηκε σθεναρά από τη διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου και καθυστέρησε για τουλάχιστον 3 χρόνια, παρόλο που είναι έργο της περιφέρειας Αττικής που χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκά κονδύλια. Η διοίκηση Βασιλόπουλου (Βασιλόπουλος, Ανανιάδης, Ανεμογιάννης, Καλαμπόκης, Παπαλουκά στο τωρινό ΔΣ) δεν έδωσε ποτέ την έγκρισή της για την υπογειοποίηση και η τότε δημοτική αρχή παρακάμφθηκε με απόφαση της βουλής των Ελλήνων. Η πρώτη σημαντική απόφαση που αφορούσε το γήπεδο της ΑΕΚ και την υπογειοποίηση λήφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στις 20-11-2013 επί διοίκησης Έφης Γαϊτανά – Αποστολάκη. Ήταν ένα συμβούλιο που δεν αποφεύχθηκε η ένταση, με αποχώρηση τόσο της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και της Δύναμης Πολιτών.

Πέρα από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τη Δύναμη Πολιτών, αξιοσημείωτη είναι η τότε στάση του Παντελή Γρετζελιά και της Βάσως Αγαγιώτου, που είχαν αποχωρήσει από το 2011 από τη διοίκηση Γαϊτανά και μετέπειτα προχώρησαν στη δημιουργία νέου συνδυασμού που έλαβε μέρος στις εκλογές του 2014 με πενιχρά ωστόσο αποτελέσματα. Τόσο ο Παντελής Γρετζελιάς, όσο και η Βάσω Αγαγιώτου διαφοροποιήθηκαν αναφορικά με την υπογειοποίηση, προβάλλοντας ως αιτιολογία ότι χρειαζόταν πρώτα έγκριση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας και απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής. Αυτό όμως σε εκείνη τη φάση δεν ήταν απαραίτητο, διότι ήταν απλά έγκριση της προμελέτης.

Να σημειωθεί ότι η Βάσω Αγαγιώτου που ήταν δημοτική σύμβουλος και την περίοδο 2014 – 2019, υιοθέτησε τη στάση της διοίκησης Βασιλόπουλου, καταψηφίζοντας την υπογειοποίηση και τη δημιουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ακολουθεί απόσπασμα του δημοτικού συμβουλίου της 20-11-2013.

Ολόκληρο το συμβούλιο θα το βρείτε στο κανάλι YouTube του FX-news.gr.

Προηγούμενο άρθροΟλα έτοιμα για τα αυριανά εγκαίνια – Βίντεο οδός Φωκών στην αρχή της Υπογειοποίησης
Επόμενο άρθρο1922 – 2022 Προσφυγικός Συνοικισμός Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.