Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα Πρόληψης – Αγωγής & Προαγωγής της Υγείας στο Π.Π.Ι.Ε.Δ.

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου η επιστημονική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, το Tμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και ο Επιστημονικός Τομέας Δημόσιας Υγείας & Κοινοτικής Νοσηλευτικής,  στην αίθουσα του Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Η ημερίδα έφερε τον τίτλο «Επίκαιρα θέματα Δημόσιας Υγείας», και απευθυνόταν τόσο στους εργαζόμενους του Δήμου όσο και στους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Κατά την έναρξη σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Σπύρος Μπερδέσης.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις από:

την Μαρία Δεσύπρη, με θέμα ««Σακχαρώδης διαβήτης»,

τον Δημήτριο Μπαρουξή για τις ««Καρδιαγγειακές παθήσεις»,

την Βασιλική Ζώη, για την «Πρόληψη νεφρικής νόσου»,

την Πελαγία Μπατίκα, για τον «Καρκίνο του στήθους – γυναικολογικός καρκίνος»,

την Ελένη Νταλή και τον Αναστάσιο Φάρο για την «εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού».

Ο συντονισμός της ημερίδας έγινε από τους: Σπύρο Μπερδέση (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής), Τζαννή Πολυκανδριώτη (Γενικός Γραμματέας Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος), και την Μαρία Καλογήρου (Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας – Παθολογικού Τομέα, Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης).

Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας όλοι οι παρευρισκόμενοι που το επιθυμούσαν παρέλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Αναλυτικά συμμετείχαν οι 

  • Δεσύπρη Μαρία: Νοσηλεύτρια, MSc, Παθολογική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ»
  • Καλογήρου Μαρία: Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας – Παθολογικού Τομέα, MSc, Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης
  • Μπαρουξής Δημήτριος: Νοσηλευτής, MSc,  PhD, Αν. Προϊστάμενος Καρδιολογικής κλινικής, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Αναζωογόνησης, Γ.Ν.Α. «ΛΑÏΚΟ»
  • Μπατίκα Πελαγία: Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια. MPH, PhD, Γυναικολογική – Θωρακοχειρουργική Κλινική, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ»
  • Νταλή Ελένη: Νοσηλεύτρια, MSc, Εκπαιδευτικός ΠΕ 87.02, Επαγγελματικό Λύκειο Καματερού
  • Πολυκανδριώτης Τζαννής: Νοσηλευτής, Απόφοιτος Σχολής Δημόσιας Υγείας, RNMH, MSc, PGDip (Ed),  Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.
  • Φάρος Αναστάσιος: Νοσηλευτής, MSc, Εκπαιδευτικός ΠΕ 87.02, 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων

Η κοινωνική αλληλεγγύη και η προαγωγή της δημόσιας υγείας αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και σε αυτό το πλαίσιο όλοι οι συμμετέχοντες στην ημερίδα, συμφώνησαν ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες να υλοποιηθούν και το προσεχές Φθινόπωρο, με στόχο την διαρκή ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα υγείας, την πρόληψη καθώς και την επιστημονική και έγκυρη ενημέρωση σε επίκαιρα υγειονομικά ζητήματα.

Προηγούμενο άρθροΜία μεγάλη μουσική βραδιά στη Νέα Χαλκηδόνα την Δευτέρα 11 Ιουλίου!
Επόμενο άρθροΚυκλοφορεί! Διαβάστε online το νέο τεύχος της Fx-news
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.