Επιστολή Λαϊκής Συσπείρωσης : Να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το θέμα της προσθήκης αιθουσών στο 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας

0

ΠΡΟΣ:ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ  κ. ΓΙΑΝΝΗ  ΒΟΥΡΟ

Κύριε Δήμαρχε

Επανερχόμαστε για άλλη μια φορά στο τεράστιο θέμα του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, του σχολείου που έγινε διεθνώς γνωστό με τις πλημμύρες του περασμένου έτους.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς περιμένουν  από το 1999, πάνω από 20 χρόνια, την προσθήκη αιθουσών και την ανέγερση της νέας πτέρυγας

Δυστυχώς κυβερνήσεις, περιφερειακές διοικήσεις και Δημοτικές αρχές πάνε και έρχονται,  δίνονται υποσχέσεις, εκδίδονται δελτία τύπου αλλά η απαράδεκτη εικόνας με τα ISOBOX στο προαύλιο και τις αίθουσες – μποντρούμια καλά κρατεί..

Δικαίως ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου έχει αναρτήσει πανό “φτάνει πια ο εμπαιγμός” στα κάγκελα του σχολείου.

Η ανησυχία και η αγανάκτηση επιτάθηκε μετά τις πρόσφατες απαντήσεις για το θέμα στη Βουλή από  κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς υπεύθυνους παράγοντες.

Συγκεκριμένα, στις 23 Δεκέμβρη 2021 η Υπουργός Παιδείας κ Κεραμέως απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο ρόλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τη σχολική στέγη, είναι επιτελικός, με τον καθορισμό των προδιαγραφών των χώρων ως προς το είδος, τον αριθμό και το μέγεθος αυτών που αποτυπώνονται στο εκάστοτε κτηριολογικό πρόγραμμα.

Κατόπιν ελέγχου του αρχείου της αρμόδιας υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. δεν διαπιστώθηκε από το 2008 και μετά η χορήγηση κτηριολογικού προγράμματος ή ύπαρξη αιτήματος σε εκκρεμότητα για την χορήγηση κτηριολογικού προγράμματος για τις παρακάτω σχολικές μονάδες: 1ο Γυμνάσιο, 1ο Γενικό Λύκειο, 1ο ΕΠΑΛ, 2ο Δημοτικό και 1ο Νηπιαγωγείο Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Σε απάντηση της ίδιας ερώτησης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ κ Αθανάσιος Γιάνναρης αναφέρει:

Τέλος σας ενημερώνουμε η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εξετάζει τη δυνατότητα της εκπόνησης της μελέτης και της υλοποίησης του έργου για την επέκταση του 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας”

Και για να μπερδευτούν ακόμη περισσότερο τα πράγματα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερθήκατε σε “ρυμοτομικά και πολεοδομικά προβλήματα”  και προσθέσατε στους εμπλεκομένους και την Περιφέρεια λέγοντας ότι “άπτεται βεβαίως του ενδιαφέροντος του Δήμου και της Περιφέρειας προκειμένου να αλλάξει σε ένα πολεοδομικό σχεδιασμό τέτοιο και ρυμοτομικό, που να επιτραπεί η επέκταση όχι μόνο αυτών των 6 αιθουσών  που έχουν αιτηθεί αλλά και άλλων 6. Αναμένουμε τη μελέτη που κάνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες των ΚΤΥΠ να μας τις κοινοποιήσει και ανάλογα να κινηθούμε” (σε 35-36 των πρακτικών του ΔΣ)

Είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο και αν αποσαφηνιστεί η ευθύνη κάθε κρίκου του κρατικού μηχανισμού, που όταν είναι για σχολεία διυλίζει τον κώνωπα αλλά όταν είναι για επιχειρηματικά σχέδια τρέχει με την ταχύτητα του φωτός.

Παρακαλούμε να έχουμε τις συγκεκριμένες απαντήσεις σας στα εξής:

  1. Ποια είναι τα ρυμοτομικά και πολεοδομικά προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και ποιος τα χειρίζεται;
  2. Για πόσες αίθουσες γίνεται λόγος, 6, 12, άλλος αριθμός;
  3. Σε ποια φάση βρισκόμαστε (υπάρχει προμελέτη; εκπονείται μελέτη; άλλο;)
  4. Ποιος έχει την ευθύνη υποβολής αιτήματος προς το Υπουργείο Παιδείας για χορήγηση κτιριολογικού προγράμματος;
  5. Τι συγκεκριμένη ευθύνη έχουν αναλάβει

α) ο Δήμος και οι Τεχνικές του Υπηρεσίες

β) οι ΚΤΥΠ και

γ) η Περιφέρεια Αττικής

Για τη  Λαϊκή Συσπείρωση  Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι


Νίκος Σερετάκης

Δανάη Γκούμα

Γιάννης Ζαχαριάδης

Προηγούμενο άρθροMy City 2022 | Διαβάστε on-line | Fx-Points (σημεία διανομής)
Επόμενο άρθροΣυγκρότηση σε σώμα του Νέου ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων ΝΦ-ΝΧ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.