Επιστολή Α.Γούλα & Ε.Παπαλουκά : Εγείρεται θέμα νομιμότητας των αποφάσεων των επιτροπών (Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής) έπειτα από την απόφαση του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ιδιαίτερα αν ακολουθήσει οποιαδήποτε προσφυγή;

0
Εγείρεται θέμα νομιμότητας των αποφάσεων των επιτροπών (Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής) έπειτα από την απόφαση του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ιδιαίτερα αν ακολουθήσει οποιαδήποτε προσφυγή;
Κύριε Δήμαρχε,
Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστή η απόφαση του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας(ΣτΕ). Μία απόφαση που κρίνει αντισυνταγματική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Δημοτικά Συμβούλια στις Οικονομικές Επιτροπές και στις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και τη συγκρότηση των επιτροπών αυτών με (πλασματικές) πλειοψηφίες 3/5 υπέρ των παρατάξεων των δημάρχων μέσω των «νόμων Θεοδωρικάκου». Η υπόθεση παραπέμπεται πλέον στην Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, η οποία θα έχει και την τελική κρίση.
Η απόφαση αυτή δεν έρχεται ως «κεραυνός εν αιθρία» στον αυτοδιοικητικό κόσμο, αφού η πλειοψηφία του – και όχι μόνο – έχει αποδοκιμάσει αυτή τη ρύθμιση, καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις (των νόμων 4623/2019 και 4625/2019) οι αποφάσεις – ακόμη και αυτές με σημαντικό οικονομικό βάρος- μεταφέρθηκαν από τα κορυφαία πολιτικά όργανα των δήμων δηλ. από τα Δημοτικά Συμβούλια στις κλειστές και καθοδηγούμενες Οικονομικές Επιτροπές (και κατά δεύτερον στις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής). Με αυτό τον τρόπο η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης έδωσε τη θέση της στη δήθεν «κυβερνησιμότητα» των δήμων, αλλοιώνοντας ουσιαστικά τη φιλοσοφία του «Κλεισθένη».
Κύριε Δήμαρχε,
ακόμη και την τελευταία στιγμή σας καλούμε, όχι μόνο λόγω της νομικής υπόστασης του θέματος αλλά και αυτή της ηθικής, να λάβετε υπόψη σας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτές καθορίστηκαν ή καθορίζονται από τα μέλη του, και να σεβαστείτε τις όποιες αποφάσεις αυτού.
Είναι καιρός να παύσει να υπερισχύει η πλασματική πλειοψηφία των Επιτροπών και ο διακοσμητικός ρόλος του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Με εκτίμηση
Αλέκος Γούλας
Ευτυχία Παπαλουκά
Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται ο προγραμματισμός στον Ατταλο Νέας Φιλαδέλφειας για τη νέα χρονιά
Επόμενο άρθροΕρώτηση του Γιάννη Ζαχαριάδη για το Σχολικό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου “Απόστολος Κόντος”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.