Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα οι μαθητές του 3ου  Δημοτικού και του 6ου Γυμνάσιου του Δήμου Νέου Ηρακλείου

0

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στο καταχείμωνο, είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα οι μαθητές του 3ου  Δημοτικού και του 6ου Γυμνάσιου του Δήμου Νέου Ηρακλείου.

Πριν λίγες ημέρες, ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή της παροχής ρεύματος, επειδή οι ηλεκτρολογικοί πίνακες των δύο σχολείων δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι τάξεις να μην έχουν θέρμανση και φως.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» σημειώνει ότι η πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης και της ελλιπούς συντήρησης των σχολικών μονάδων του Δήμου  Ηρακλείου «εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη  σωματική ακεραιότητα εκπαιδευτικών και μαθητών όπως και για το δικαίωμα στη μόρφωση».

Υπογραμμίζει πως μετά την κατάρρευση του στεγάστρου στο 1ο Γυμνάσιο, καθώς και την παραμονή των τάξεων του 4ου Δημοτικού, του 5ου Δημοτικού και των περισσότερων παραρτημάτων των Νηπιαγωγείων  για 4ο χρόνο στα προκάτ κλουβιά, «ήρθε να προστεθεί ένα επιπλέον γεγονός στη μαύρη λίστα της αδιαφορίας και της ταύτισης της δημοτικής αρχής με την πολιτική των περικοπών».

Ο Σύλλογος απαιτεί να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα για ασφαλή σχολεία. Συγκεκριμένα:

  • Να γίνει τώρα ουσιαστικός τεχνικός έλεγχος στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις  όλων των σχολικών κτιρίων με προτεραιότητα στα παλαιότερα.
  • Να γίνει σύγχρονος αντισεισμικός, αντιπυρικός και αντιπλημμυρικός  έλεγχος των σχολικών κτιρίων.
  • Άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών  στο 1ο Γυμνάσιο, 4ο και 5ο δημοτικά.
  •  Να καταργηθούν οι αίθουσες προκάτ και να κατασκευαστούν νέα σχολικά κτήρια.

πηγη

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Νέας Ιωνίας συνεχίζει το πρόγραμμα της Ανακύκλωσης Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού
Επόμενο άρθροΤη μοναξιά της κορυφής εξακολουθεί και…. απολαμβάνει ο Άτταλος Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.