Σε συννενόηση με Μαξίμου η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για την προσέλευση των ανεμβολίαστων στους ναούς με rapid

0

Μετά από επικοινωνία του Γραφείου του πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και ύστερα από αυτά που είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA, η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως και εξέδωσε εγκύκλιο για την τήρηση των μέτρων και τη διενέργεια τεστ.

Υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων τα εκκλησιαστικά συμβούλια

Υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Στην εγκύκλιο, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Διαβάστε επίσης: Ιερά Σύνοδος – Οι ανεμβολίαστοι πιστοί να προσέρχονται στους ναούς με rapid

Διαβάστε επίσης: «Πόλεμος» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για ανεμβολίαστους, υποχρεωτικότητα και Εκκλησία

Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Κυβερνητικες πηγές σημειώνουν ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Προηγούμενο άρθροΤοποθετήσεις – απαντήσεις στελεχών της Δημοτικής Αρχής στην 13η τακτική συνεδρίαση 2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός Λιγότερες από 10 κλίνες ΜΕΘ-Covid διαθέσιμες στην Αττική
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.