Σχόλιο Γ. Ανεμογιάννη για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού

0

Σχόλιο του δημοτικού συμβούλου της “Δύναμης Πολιτών” κ. Γιώργου Ανεμογιάννη:

Μας άλλαξαν τα φώτα…

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΟΥΡΟΥ – ΤΑΦΑ – ΚΟΥΤΣΑΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΑΝΑΖΗΤΑ… ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΤΑ 3.700.000€ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ

 

Στις 22-3-21, ώρα 8:45 το πρωί η διοίκηση του Δήμου αναρτά στο διαδίκτυο με αρ. πρωτ: 5763 ημ 19-3-21 Α.Μ.:31/21 ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ποσού 3.724.292,26€ δαπάνη που επιβαρύνει τον δήμο για τα επόμενα 9 χρόνια. Το ίδιο βράδυ 22-3-21, ώρα 20:24!!! έντρομη η διοίκηση ακυρώνει αυτό το αίτημα με την αιτιολογία ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ.

Γιατί έγινε αυτό; Γιατί σε αυτή την πρώτη ανάρτηση υπήρχε το κλασικό κριτήριο που τίθεται σχεδόν πάντα ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΙΜΗΣ (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ). Φαίνεται ότι αυτό δεν βόλευε ούτε την διοίκηση, ούτε τον μελετητή. 

Δυο μέρες μετά, στις 24-3-21 ανεβαίνει ξανά με τον ίδιο αρ. πρωτ: 5763 ημ 19-3-21 Α.Μ.:31/21 ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Μόνο που το κριτήριο ανάθεσης έχει αλλάξει. Γίνεται Η ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ!!! σύμφωνα με το άρθρο 87του ν.4412/2016. Δηλαδή γίνεται το επιθυμητό για να δικαιολογεί την αυξημένη δαπάνη των 3.724.292,26€!!!

Στις 5-4-21 καταθέτω έγγραφο αίτημα προς τον Δήμο (αρ πρωτ 6735) ζητώντας την αναλυτική μελέτη και όλα τα σχετικά έγγραφα με βάση τα όποια συντάχθηκε η τεχνική έκθεση.

Αντ’ αυτού μου έστειλαν τα παραδοτέα 1,2,3 της ΔΑΜΙΣ ΙΚΕ χωρίς τα συνημμένα, ειδικά στο παραδοτέο 3 Α) υπόδειγμα μελέτης – τεχνικές προδιαγραφές – τιμολόγιο για την προμήθεια με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΥΠΟΥ LED ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ» κλπ. Με δυο λόγια: Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.

Γιατί κρύβεστε κύριοι της διοίκησης; Τι έχετε να φοβηθείτε; Γιατί δεν δίνετε όπως έχετε υποχρέωση στην αντιπολίτευση και στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα αυτής της τεράστιας προμήθειας που δεσμεύει τον δήμο για τα επόμενα 9 χρόνια;

Τo be continued…

Γιώργος Ανεμογιάννης 

Δημοτικός σύμβουλος Δύναμης Πολιτών

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας


Ηλίας Τάφας: “Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού της πόλης μας”

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια-Covid-19: Αναστολή τμημάτων σε 3 Λύκεια!
Επόμενο άρθρο“Εφυγε” η Βάσω Μαθιουδάκη – Συλληπητήρια ανακοίνωση Δήμου ΝΦ-ΝΧ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.