ΝΦ-ΝΧ Covid-19: 2 άρθρα και μια προτροπή στους πολιτικούς μας…

0

Αναδημοσιεύουμε πρώτα δύο άρθρα της έντυπης  εφημερίδας Fx-news:

Fx-news – 24 Ιουνίου 2020:Coronavirus FREE μέχρι σήμερα αλλά… ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!

Η πόλη μας ήταν μέχρι σήμερα από τις περιοχές της Αττικής και της Ελλάδας που ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού. Αυτό μαρτυρούν και οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου υγείας, όπου ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ δεν έχει μπει έως σήμερα στο «κάδρο» των Δήμων με “επιδημιολογικό ενδιαφέρον”. Μάλιστα, την Κυριακή 3 Μαΐου στην καθιερωμένη ημερησία ενημέρωση ο υφυπουργός Π.Π. κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: «Οι Δήμοι Κηφισιάς, Φιλοθέη-Ψυχικού, Χαλανδρίου και Νέας Ιωνίας, παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον λόγω ιδιομορφίας της τοπικής διασποράς και της σχέσης του αριθμού των κρουσμάτων με τον αριθμό του πραγματικού γενικού πληθυσμού του κάθε Δήμου».

Ο κορωνοϊός όμως ΔΕΝ έχει φύγει. Η πανδημία ΔΕΝ τελείωσε. Είναι εδώ. Είναι παντού στον κόσμο. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ούτε ατομικά ο καθένας μας, ούτε οι τοπικοί φορείς (Δήμος κλπ.) και βέβαια ούτε οι επιχειρήσεις της πόλης μας. Θα πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να τηρούμε τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Αρκεί μια έξαρση ή κάποια κρούσματα να τινάξουν στον αέρα την τοπική μας κοινωνία και να τσακίσουν τις πληγωμένες από την δίμηνη καραντίνα τοπικές επιχειρήσεις μας…

Fx-news – 25 Σεπτεμβρίου 2020:

  Η Νέα Φιλαδέλφεια & η Νέα Χαλκηδόνα στην εποχή του Covid-19

Η πόλη μας είναι μέχρι σήμερα από τις περιοχές της Αττικής και της Ελλάδας που τα έχουν πάει αρκετά καλά με την πανδημία του κορωνοϊού, βάση των επίσημων πληροφοριών που έχουν δημοσιευθεί αλλά και των «ανεπίσημων».

Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την «κόκκινη» Αττική μαρτυρούν ότι οι Δήμοι Αττικής, Πειραιά και Κηφισιάς έχουν τις μεγαλύτερες συρροές κρουσμάτων και οι συγκεκριμένοι δήμοι έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Βεβαίως ζούμε σε μια περιοχή (Αττική) που ζει η μισή Ελλάδα και όλοι μετακινούνται παντού. Οπότε από την μια στιγμή στην άλλη και αν δεν τηρούνται τα μέτρα -ειδικά από τους επαγγελματίες που συναλλάσσονται με κόσμο- πολύ εύκολα η καλή «φαινομενικά» επιδημιολογική κατάσταση στα όρια του Δήμου μας μπορεί να αλλάξει άρδην

Στην πόλη μας μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν ανακοινωθεί επίσημα τέσσερα κρούσματα και όλα στα μέσα περίπου Αυγούστου. Πρόκειται για τρεις αθλητές χάντμπολ του Ιωνικού Ν.Φ. και έναν εργαζόμενο του Δήμου που είχε καθημερινή επαφή με την ομάδα χάντμπολ. Μετά την ύπαρξη κρούσματος, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. προχώρησε σε ιχνηλάτηση και υποβλήθηκαν σε τεστ εργαζόμενοι του Δήμου. Λίγες μέρες μετά με ανακοίνωσή του ο Δήμος  ανέφερε ότι τα προληπτικά τεστ ανίχνευσης του Covid-19 σε εργαζόμενους του ήταν αρνητικά.

Εκτός βέβαια από τις επίσημες πληροφορίες-ανακοινώσεις για κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη μας, που αφορούν συνήθως άτομα που δραστηριοποιούνται σε φορείς ή σωματεία, υπάρχουν και τα κρούσματα της διπλανής πόρτας που δεν δημοσιοποιούνται όπως είναι λογικό. Ευτυχώς, και σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνει καθημερινά η εφημερίδα μας, δεν φαίνεται να υπάρχει στην γειτονιά μας μεγάλη επιδημιολογική έξαρση, αλλά …από την μια στιγμή στην άλλη αυτό μπορεί να αλλάξει, εάν όλοι (πιστεύουν – δεν πιστεύουν) δεν τηρούν τα απαραίτητα υποχρεωτικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας…

31 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός 31/10: Σοκ με 2.056 νέα κρούσματα!!!

Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας

Μια προτροπή στους τοπικούς πολιτικούς μας

Η αντιπολίτευση της πόλης μας και ιδιαίτερα η μείζον: να σταματήσει να “εργαλειοποιεί” -με σαθρά στοιχεία- την πανδημία του covid-19 για να πλήξει την δημοτική αρχή και να αποκομίσει πολιτικά(ντικα) οφέλη πάνω στον φόβο και στον πανικό των πολιτών!

Η διοίκηση του Δήμου: να σταματήσει να “αμύνεται” με “επικοινωνιακά τρικ” και να ωραιοποιεί την κατάσταση. Να δημοσιεύει ΟΛΑ τα επίσημα στοιχεία (έγγραφα) που τυχόν λαμβάνει από τους κρατικούς φορείς (ΕΟΔΥ, ΥΠ. Υγείας, Υπ. Παιδείας) για την πανδημία στην πόλη μας και να εντείνει –με ότι μέσα έχει- τις δράσεις της για τον περιορισμό και την προστασία των δημοτών από τον covid-19.

*Στο τέλος του εφιάλτη θα κριθούμε όλοι…

Προηγούμενο άρθροΝΦ-ΝΧ: Δημοτικό συμβούλιο με απολογισμό του 2018
Επόμενο άρθροΜεγάλη νίκη για την ΦΕΑ πριν… το λουκέτο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.