Για το… “Βράζει ο ιός & στη Νέα Φιλαδέλφεια”…

0

Ο τίτλος “Κορονοϊός – Επίσημο: Σε Κέντρο, Βύρωνα, Γαλάτσι, Δάφνη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Ν.Φιλαδέλφεια “βράζει” ο ιός“…  δημοσιεύματος μεγάλου ηλεκτρονικού μέσου που αναπαράχθηκε και από άλλα ΜΜΕ, δημιούργησε μια σχετική αναστάτωση σε πολλούς κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας  & Νέας Χαλκηδόνας.

Στην εφημερίδα Fx-news λάβαμε πολλά μηνύματα από δημότες για το αν… στον Δήμο μας “βράζει ο ιός”

Το δημοσίευμα βάσισε τον τίτλο του στα λεγόμενα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας την Τρίτη 20/10. Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι: “…στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα και είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένος…”.

Στον κεντρικό τομέα Αθηνών υπάγονται οι εξής δήμοι: Αθηναίων, Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Οπότε το δημοσίευμα “πήρε” τα ονόματα των Δήμων που υπάρχουν στον τομέα και τα έβαλε στον τίτλο.

Βέβαια στους δήμους του κεντρικού τομέα είναι ο Δήμος Αθηναίων (το κέντρο), που έχει χαρακτηρισθεί από τους ειδικούς “κόκκινη περιοχή” και που βέβαια ανήκει στον κεντρικό τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής… όπως τυπικά ανέφερε ο υπουργός.

Προσοχή. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή επιδημιολογική επιβάρυνση της ΝΦ-ΝΧ. Αλλά δεν νομίζουμε ότι έχουμε την επιβάρυνση του “κέντρου” του Δήμου Αθηναίων όπως μας “εξίσωσε” ο τίτλος του άρθρου και δημιούργησε “εντυπώσεις” και τον ανάλογο “πανικό”.

Το μόνο δείγμα που έχουμε είναι τα πόσα σχολεία ή τμήματα σχολείων κλείνουν στην περιοχή μας. Και μέχρι στιγμής ανέστειλαν την λειτουργία τους  -για κάποιες μέρες- τρία τμήματα δύο σχολείων (σύνολο σαράντα σχολεία/παιδικοί σταθμοί) από την έναρξη της σχολικής περιόδου (πλέον έχουν επαναλειτουργήσει – 1ο Γυμνάσιο Ν.Φ, 2ο ΕΠΑΛ)…

Μολαταύτα, ο κορωνοϊός πλέον “καλπάζει” … Δυστυχώς, τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα δεν έχουν αποτρέψει την εξάπλωση. Και πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δεν ήταν “στα μέτρα” αλλά στην ΜΗ εφαρμογή τους από μία μειοψηφία πολιτών και επαγγελματιών. Μειοψηφία, που ασυνείδητα ή ακόμα χειρότερα και ευσυνείδητα, δεν σεβάστηκε τις “θυσίες” των πολλών που εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα για να προστατέψουν την δημόσια υγεία και την υγεία των αγαπημένων τους προσώπων…

Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας και της υγείας των άλλων…

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Τεστ κορωνοϊού στα σχολεία που παρουσιάστηκαν κρούσματα
Επόμενο άρθροΝΦ-ΝΧ: Συμμετέχουμε στην 12η εθελοντική αιμοδοσία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.