Δελτία τύπου του Δήμου

0

Από τον Δήμο λάβαμε τα παρακάτω Δελτία ενημέρωσης:

Νέα Φιλαδέλφεια, 04/05/2020

 

Δελτίο Τύπου

 

Η λειτουργία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από 4 Μαΐου για να «Μείνουμε Ασφαλείς»

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με την λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών, των ανοιχτών/υπαίθριων καθώς και των αθλητικών χώρων, έτσι ώστε να αποφύγουμε συναθροίσεις, πιθανά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Η πανδημία παραμένει και οι κίνδυνοι ελλοχεύουν για όλους.

Έτσι, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, οι οδηγίες για τους πολίτες έχουν ως εξής:

Λειτουργία Δημοτικών Υπηρεσιών

Θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν διά ζώσης με προσωπικό ασφαλείας ΜΟΝΟ πολίτες των οποίων τα ζητήματα δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά ή με άλλον εξ αποστάσεως τρόπο.

Οι τηλεφωνικοί αριθμοί στους οποίους οι πολίτες μπορούν να καλούν για να εξυπηρετηθούν, είναι:

– Για θέματα Δημοτολογίου – Ληξιαρχείου: 213 – 2049049 έως 055

– Για θέματα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού: 213 – 2049060 έως 065

– Για θέματα Οικονομικών: 213 – 2049089

– Για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής: 210 – 2532047

– Για θέματα Πολιτισμού & Αθλητισμού: 213 – 2026314 & 356 (τμ. Πολιτισμού), 213 – 2026331 & 332 (τμ. Αθλητισμού)

– Για θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών: 210 – 2532047

– Για θέματα Δόμησης: 210 – 2518815

– Για θέματα Καθαριότητας – Ηλεκτροφωτισμού: 2102511969

– Για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας: 2132049142

– Για θέματα ΚΕΠ: 2132049130 – 134, 2102582794

– Για κάθε άλλη πληροφορία στη Γραμμή του Δημότη: 213 – 2049000

Υπαίθριοι χώροι

Ανοικτό θα είναι από 04/05/2020

• Το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας

Κλειστοί παραμένουν:

Όλοι οι στεγασμένοι αθλητικοί χώροι (κλειστά γυμναστήρια)
Οι αύλειοι χώροι όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου για άθληση πχ προπονήσεις ομαδικών αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ)
Οι παιδικές χαρές
Επίσης,

Απαγορεύεται η χρήση

– των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής

– των γηπέδων διεξαγωγής ομαδικών αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ)

Νέα Φιλαδέλφεια, 03/05/2020

 

Δελτίο Τύπου

 

Μείναμε σπίτι – τώρα μένουμε ασφαλείς!

 

Φίλες και φίλοι,

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

μέσα σε λίγους μόνο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας, οι δομές του κράτους και κατ’ επέκταση η τοπική αυτοδιοίκηση βρέθηκαν απέναντι σε μία πανδημία. Σε αυτή την πραγματικά δύσκολη και απαιτητική περίσταση δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται ακόμη οι σχεδιασμοί και η αποτελεσματικότητά μας.

Ως δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας ήδη από την αρχή αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης (συγκεκριμένα από τις 26/02) ημέρα δηλαδή που ανακοινώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην χώρα μας, αρχίσαμε να προετοιμάζουμε τους μηχανισμούς των υπηρεσιών μας, θέλοντας να προλάβουμε και να μην μας προλάβουν οι εξελίξεις.

Ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και συνολικά η τοπική αυτοδιοίκηση με όσα μέσα διαθέτει και αυτή τη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδείξαμε εν τοις πράγμασι και σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία πως οι δήμοι είναι το πρώτο στήριγμα της κοινωνίας μας.

Φυσικά δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω δημόσια για ακόμη μία φορά τους εργαζόμενους του Δήμου μας, που από το δικό του πόστο ο καθένας και η καθεμιά, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης δίπλα στον πολίτη αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις των τοπικών και κυβερνητικών αρχών.

Αυτή η συγκυρία μας διδάσκει και μας ετοιμάζει για τα δύσκολα που ανά πάσα στιγμή, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον.

Προχωράμε βήμα – βήμα, πάντα με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης.

Μένουμε ασφαλείς.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως για ακόμη μία φορά θα τα καταφέρουμε!

Με εκτίμηση,

Γιάννης Βούρος

Δήμαρχος

Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

 

Νέα Φιλαδέλφεια, 02/05/2020

 

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου και του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Ηλία Γιάτσιου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ.

Η ΕΕΤΑΑ είναι ο επίσημος επιστημονικός σύμβουλος της Ελληνικής Κυβέρνησης για θέματα ανάπτυξης και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα:

Η συνέχιση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι
Η νέα προγραμματική περίοδος που αφορά την χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών
Η συνδρομή που θα παρέχει η ΕΕΤΑΑ στους Δήμους για να ωριμάζουν μελέτες προκειμένου να διεκδικήσουν χρηματοδότηση για έργα χρηματοδοτούμενα από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους
Οι άξονες προτεραιότητας του νέου εθνικού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που θα ενισχύσει τους Δήμους με 2,5 δις € προκείμενου να προβούν σε έργα βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη
Ο κ. Γιάτσιος ως πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου όμορου Δήμου (Αγίων Αναργύρων) γνωρίζει καλά τα προβλήματα της περιοχής και δεσμεύτηκε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να παραβρεθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου προκειμένου να αναπτύξει την στρατηγική για την επόμενη μέρα στους Ο.Τ.Α. αλλά και να ακούσει προβληματισμούς και ερωτήματα από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης μας Λέκκας Αθανάσιος ως Προϊστάμενος Γραφείου Διοίκησης και Δημοσίων Σχέσεων και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΕΕΤΑΑ, τον οποίο και ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την ενδελεχή ενημέρωση.

 

Προηγούμενο άρθροΥπογειοποίηση: Βίντεο με την εξέλιξη του έργου
Επόμενο άρθροΈκτακτο Δημοτικό συμβούλιο “επέβαλλε” η αντιπολίτευση
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.