Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 - 4:42 πμ

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου ΝΦ-ΝΧ

Η Fx-news στο Google News

Επίσημος συνεργάτης

Από το Σωματείο Εργαζομένων του ΔήμουΝέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 28/4

 

Πλούσια σε συμπεράσματα και συζήτηση ήταν η περιοδεία που έκανε το Δ.Σ. του Σωματείου στις 28/4.

Ξεκινώντας από την καθαριότητα η συζήτηση με τους συναδέλφους ανέδειξε ότι δεν να τους χορηγούνται τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας (κυρίως μάσκες), απέναντι στο κορωνοϊό, παρότι από τις 7/4 ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας είχε δηλώσει στο Δ.Σ, ότι θα φέρει 2.000 καλής ποιότητας και ποσότητα αντισηπτικών. Την ίδια ώρα οι συνάδελφοι, επίσης, επισήμαναν ότι τα ΜΑΠ για την εργασία που ξεκίνησαν τώρα να δίνονται είναι του προηγούμενου έτους.

Στο Βοήθεια στο Σπίτι ακόμα δεν έχουν χορηγηθεί οι ειδικές ενισχυμένες στολές, οι οποίες είναι απαραίτητες για τις κατ’ οίκον επισκέψεις.

Στη συνέχεια έγινε περιοδεία στο Δημαρχείο όπου στους χώρους υποδοχής κοινού, όπως το ληξιαρχείο, χρειάζεται να κατασκευαστεί γκισέ για την προστασία των συναδέλφων.

Ίδια εικόνα με τα ΜΑΠ και στο νεκροταφείο όπου συναντήσαμε συναδέλφους να έχουν αγοράσει με δικά τους χρήματα προστατευτικές ποδιές. Μας δηλώθηκε ότι υπάρχουν τρομερές ελλείψεις και ταυτόχρονα ορισμένα ΜΑΠ από αυτά  που τους χορηγούνται είναι ακατάλληλα για την εργασία τους

Στη συνάντηση με τους συναδέλφους στο  πράσινο η συζήτηση  περιστράφηκε γύρω από το θέμα της λειτουργίας εντός του πρασίνου Σταθμού Μεταφόρτωσης των απορριμμάτων από τις πλατείες και τα πάρκα και άρα στην ανάγκη να ξεκινήσει η χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος στους συναδέλφους που απασχολούνται σ’ αυτή τη διαδικασία.

Αποδείχτηκε ότι η εικόνα που θέλησε να μας μεταφέρει ο Τεχνικός Ασφαλείας, πως όλα στο Δήμο λειτουργούν άψογα απέχει πολύ από την πραγματικότητα και παρά τις δηλώσεις του ότι έχει γυρίσει όλο το Δήμο, κανένας συνάδελφος δεν τον έχει δει, ενώ ειδικά στο νεκροταφείο έχουν να τον δουν από την περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Η συζήτηση με τους συναδέλφους στους χώρους που επισκεφθήκαμε πέρα από τα καθημερινά εργασιακά θέματα, επεκτάθηκε και στην επόμενη μέρα από την πανδημία και στην ανάγκη να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις, που περιέχουν οι ΠΝΠ, οι οποίες έχουν εκδοθεί και  ότι δεν θα επιτρέψουμε την διαφαινόμενη οικονομική κρίση να την πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι. Συζητήθηκε η επιλογή της δημοτικής αρχής  για αναθέσεις – εργολαβίες σε ιδιώτες στην καθαριότητα καθώς και στο πράσινο, όπου η διοίκηση πρόσφατα προσπάθησε να ακυρώσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η πρώτη μάχη που έχουμε μπροστά μας θα είναι για το Ανθυγιεινό Επίδομα, για το οποίο τον Ιούνιο θα υπάρχει απόφαση της επιτροπής που έχει συσταθεί. Τέλος καλέσαμε τους συναδέλφους στις Πρωτομαγιάτικες Απεργιακές Συγκεντρώσεις.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!