Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

0

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αποτέλεσμα μόνο ανικάνοτητας, εμπαιγμός δίχως τέλος, ή πολιτική επιλογή;

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση  απευθύνθηκε στον Δήμαρχο κ Βούρο θέτοντας ορισμένα ουσιαστικά ερωτήματα για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Αντί για τον ίδιο μας απάντησε ο… αυτόματος τηλεφωνητής του. Από το «ιδιαίτερο γραφείο δημάρχου» μάθαμε λοιπόν ότι νοικοκυριά και  καταστήματα δεν έχουν να προσδοκούν καμία ελάφρυνση γιατί  «οι υπηρεσίες του Δήμου μας δεν είναι σε θέση ακόμη να γνωρίζουν τα δεδομένα».

Τι δε γνωρίζει δηλαδή η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Βούρος; Δε γνωρίζουν ότι στα ανταποδοτικά υπάρχει παντελώς παράτυπα πλεόνασμα που φτάνει τα 2 εκατομμύρια; Δε γνωρίζουν τι σημαίνει οικογένεια στην οποία το εργαζόμενο μέλος βρέθηκε ξαφνικά με «αναστολή σύμβασης»; Δε γνωρίζουν ότι ειδικά τα μικρομάγαζα έχουν γονατίσει;

Και με περίσσιο θράσος απαντάνε ότι «δεν μπορούμε να προβαίνουμε σε βιαστικές και μη κοστολογημένες κινήσεις»! Ποιοι; Αυτοί που στις 23 Μάρτη (!), δηλαδή πάνω από 1 μήνα πριν, ζητούσαν 1 εβδομάδα περιθώριο (!!) για να φέρουν το θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο και με προσωπική δέσμευση Δημάρχου ότι θα συγκληθεί μέσα στην εβδομάδα..…

Πέρασε ένας μήνας ολόκληρος και χρόνος δε βρέθηκε για τα παραπάνω, βρέθηκε όμως με προτεραιότητα για να μπάσουν  κρυφά και μουλωχτά ιδιώτες στην καθαριότητα…

Ας μην αναλύσουμε τόσα άλλα θέματα που έχουν τεθεί αυτή την περίοδο, για τα οποία επίσης ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δεν βρήκαν τον χρόνο να ασχοληθούν, όπως η ανάγκη για δραστικές ενέργειες για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Δήμο και του νοσοκομείου τησ Αγίας Όλγας, για την προστασία των εργαζομένων του.

Εκεί όμως που το «τερμάτισε»  η διοίκηση είναι η αποστολή στο παρά 5 τριών (ναι 3!!) θεμάτων εκτός ημερησίας για την Οικονομική Επιτροπή.

Δύο από τα θέματα είναι εξόχως απρόβλεπτα και επείγοντα:
–       το ξεχορτάριασμα του Άλσους (ποιος να φανταστεί ότι έρχεται άνοιξη…) φυσικά με «ανάθεση σε ιδιώτη σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία» και όπως πάντα χωρίς καν μελέτη της υπηρεσίας,
–       και η «προσφορά του 50% της αντιμισθίας αντιδημάρχων και προέδρων κοινοτήτων» την οποία είχαν ανακοινώσει διθυραμβικά στις… 2 Απρίλη (!!!).

Από τη στιγμή που το θέμα δεν αφορά τα «ενδιαφέροντα» κάποιου κατασκευαστικού ή άλλου ομίλου, που να βρει χρόνο η διοίκηση να εγγράψει τα θέματα κανονικά στην ημερήσια διάταξη…

Όχι τα παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα μόνο ανικανότητας . Ούτε μόνο εμπαιγμού. Πρόκειται για πολιτική επιλογή.
Είναι η συγκεκριμένη συμβολή της Διοίκησης ΝΔ -ΚΙΝΑΛ του κ. Βούρου στην επιχείρηση της αστικής τάξης και του κράτους της σε όλα τα επίπεδα για να στηθεί το σκηνικό, ώστε -για άλλη μια φορά- την «επόμενη μέρα» τα βάρη να φορτωθούν στους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους. Για να «υπάρχουν λεφτά» για τους επιχειρηματικούς ομίλους….
Για αυτό η  «επόμενη ημέρα» πρέπει να βρει το λαό όχι απλά έξω από το σπίτι, αλλά πιο δυνατό, οργανωμένο, αποφασισμένο απέναντι στην επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας, της ΕΕ, της κυβέρνησης, των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών που τη στηρίζουν.
Για να μην πληρώσει ξανά ο λαός.

Προηγούμενο άρθροΗ Δ.Π. απαντά στον Δήμαρχο
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου ΝΦ-ΝΧ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.