ESTIA: Σχόλιο Τ. Κωνσταντινίδη μετά και την σύλληψη “φυγόποινου” εργαζομένου

0

Σ χόλιο του Τάσου Κωνσταντινίδη, αντιδημάρχου Παιδείας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πόλης Ενότητα”, μετά και την σύλληψη εργαζομένου του “προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών αιτούντων άσυλο – ESTIA”. Ο εργαζόμενος (συμβασιούχος) είναι ιρακινής καταγωγής και φέρεται να έχει καταδικαστεί σε 19 χρόνια φυλάκιση για “παράνομη διακίνηση μεταναστών!”:

Εάν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ, εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα με σημαντικές νομικές και πολιτικές προεκτάσεις για πολλούς, μιλάμε επίσης για την απόλυτη δικαίωση του Δημάρχου και της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής που υποστήριζε την ανάγκη επαναπροκήρυξης όλων των θέσεων των εργαζομένων με όρους ΑΣΕΠ και όσων είχαμε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο και τα κριτήρια προσλήψεων στο πρόγραμμα “Εστία” που είχαν επιλεγεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

 

Ταυτόχρονα η είδηση αποτελεί κόλαφο για όσους υποστήριξαν και επιμένουν να υποστηρίζουν θερμά την άνευ όρων ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων, επειδή τάχα όλα πήγαιναν καλά…

 

Εάν επιβεβαιωθεί η είδηση, το μόνο σίγουρο είναι ότι υπήρξε, το λιγότερο, μεγάλο έλλειμμα στα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για την πρόσληψη στο Πρόγραμμα, όπως όλα αυτά είχαν καθορισθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Άποψή μου είναι ότι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου που προΐσταται του Προγράμματος είναι ο άμεσος επανέλεγχος όλων των δικαιολογητικών των εργαζομένων και ο εμπλουτισμός τους με πιστοποιητικά ποινικών μητρώων και βεβαιώσεις καλής σωματικής και ψυχικής υγείας.

 

Και πάλι, όμως, πάντα κατά την άποψή μου, εξακολουθεί να είναι απολύτως επιβεβλημένη η αλλαγή της πρόσφατης απόφασης της Κοινωφελούς με σκοπό την επαναπροκήρυξη με όρους διαφάνειας (τύπου ΑΣΕΠ) όλων των θέσεων εργασίας στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ!

Προηγούμενο άρθροESTIA: “Πυρά” Βούρου κατά Βασιλόπουλου μετά και την σύλληψη “φυγόποινου” εργαζομένου
Επόμενο άρθροCASD: Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Αυτοάμυνας Πολεμικών Τεχνών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.