ΠΠΙΕΔ: “Φιλοσοφία & καθημερινός βίος”

0
1133

Από το ΠΠΙΕΔ λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση, σχετικά με την έναρξη -για 4η χρονιά- των σεμιναρίων φιλοσοφίας που οργανώνει η κα. Χρυσάνθη Κεχρολόγου:

Η Χρυσάνθη Κεχρολόγου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει  την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. με θέμα: «Καθημερινή ζωή και ανθρώπινη εναντιότητα».

 

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού Διασποράς (ΠΠΙΕΔ), Δεκελείας 152, του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

 

Συμμετέχει η ομάδα μελέτης αρχαίας όρχησης (Υπεύθυνη Επικ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας Άννα Λάζου)

Είσοδος ελεύθερη.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

 

Από παλαιότερο σεμινάριο φιλοσοφίας στο ΠΠΙΕΔ. Από δεξιά: Ο τέως δήμαρχος κ. Αρ. Βασιλόπουλος και δίπλα του η κα. Χρυσάνθη Κεχρολόγου

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και η Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρυσάνθη Κεχρολόγου διοργανώνουν για τέταρτο συνεχή χρόνο έναν κύκλο διαλέξεων με κύρια θεματική: «Φιλοσοφία και καθημερινός βίος».        

 

Η ανθρωπιστική κρίση της σύγχρονης εποχής καταδεικνύει την αναγκαιότητα μιας ουσιαστικής φιλοσοφικής προσέγγισης της καθημερινότητας. Γιατί η φιλοσοφία αποκαλύπτει τη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του, τον συνάνθρωπο και τον κόσμο και οδηγεί κάθε δημιουργική δραστηριότητα στην πολιτισμική πρόοδο με αξιολογικό κριτήριο πάντα τον ίδιο τον άνθρωπο.

 

Σε καιρούς πολιτικής κρίσης και έκπτωσης των κοινωνικών αξιών, επιβάλλεται η αρωγή της φιλοσοφίας, αναζητώντας απαντήσεις,  ιχνηλατώντας οδούς εξόδου από τον εκμαυλισμό του βίου μας. Η κριτική φιλοσοφική σκέψη συμβάλλει στην απόκτηση ηθικής συνείδησης, εμπνέει πίστη σε οικουμενικές αξίες, καταφάσκει στην ελευθερία και την αλήθεια. Μέσα δε από τον κοινωνικό της ρόλο μπορεί να αντισταθεί  στην κοινωνική ανισότητα και αδικία, διότι η φιλοσοφία, που περιορίζεται στην ερμηνεία του κόσμου και μόνο, δεν προωθεί την αλλαγή του κόσμου. Δικαιολογεί και συντηρεί την υπάρχουσα κατάσταση.

 

Λαμβάνουν μέρος οι Πανεπιστημιακοί: Σωκράτης Δεληβογιατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Χρυσάνθη Κεχρολόγου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας,  Άννα Λάζου, Επίκουρος Καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Γιώργος Μανιάτης, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας Δημήτρης Πατέλης,  Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας, Βαγγέλης Πρωτοπαπαδάκης, Επίκουρος Καθηγητής φιλοσοφίας, Χρήστος Τερέζης, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Σταυρούλα Τσινόρεμα, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Αλέξανδρος Χρύσης, Καθηγητής Φιλοσοφίας.

 

Συμμετέχει η ομάδα μελέτης αρχαίας όρχησης (Υπεύθυνη Επικ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας Άννα Λάζου)

 

Οι Διαλέξεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.  και θα πραγματοποιούνται κάθε  δεύτερη Δευτέρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού Διασποράς (ΠΠΙΕΔ), Δεκελείας 152, του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

 

Προηγούμενο άρθρο#Koympara: 9796 για τον #teos (& koymparo) – ΔΩΡΕΑΝ για τον #neo
Επόμενο άρθροΠάλι στην ΚΤΥΠ ΑΕ (π. ΟΣΚ) για τα προβλήματα στα σχολεία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.