Προβλήματα στο Γυμνάσιο Νέας Χαλκηδόνας

0

Πρόβλημα στην θέρμανση από τον Μάιο του 2019 για το Γυμνάσιο όπως μας ενημερώνει η Ένωση Γονέων ΝΦ-ΝΧ και ο σύλλογος γονέων του σχολείου:

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Νέα Φιλαδέλφεια, 17/01/2020

Αρ. Πρωτ.: Α.Π. Α02 – 17/01/2020

Θέμα: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει από προχτές  η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Χαλκηδόνας δε μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, “έσκασε” στο χώρο του λεβητοστασίου ένας από τους σωλήνες που διανέμουν το ζεστό νερό με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το λεβητοστάσιο και να γεμίσει με ατμούς το σχολείο και μάλιστα σε ώρα που ήταν γεμάτο από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Από καθαρή τύχη είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής, προηγούμενης και τωρινής, είναι τεράστιες, αφού το πρόβλημα είχε επισημανθεί έγκαιρα,  από τις ίδιες τις υπηρεσίες της. Η αντιμετώπισή του όμως ήταν απαράδεκτη και επικίνδυνη , αφού επιλέχθηκε να γίνει μια πρόχειρη επιδιόρθωση, λόγω υψηλού κόστους όπως οι αρμόδιοι ενημέρωσαν. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν παίζουμε με την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι νούμερα και σημεία σε οικονομικά διαγράμματα. Τα μπαλώματα δεν δίνουν λύσεις παρά κρύβουν τα προβλήματα. Καλούμε τη δημοτική αρχή και τη σχολική επιτροπή να προβεί σε ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση και να δοθεί ασφαλής και μόνιμη λύση με την απαραίτητη πιστοποίηση. Ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Χαλκηδόνας  αποφάσισε το κλείσιμο του σχολείου ως τη Δευτέρα και θα παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να καταθέσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γούλας                              Νίκος Τσορβάς

 

Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Χαλκηδόνας

Από τον Μάιο του 2019 υπάρχει πρόβλημα θέρμανσης στο σχολείο μας και έχει εντοπιστεί η ανάγκη για επείγουσες παρεμβάσεις στο όλο σύστημα θέρμανσης. Μετά από αλλεπάλληλες ενοχλήσεις της Διεύθυνσης του σχολείου αλλά και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων προς το Δήμο, έγιναν οι απολύτως ελάχιστες απαραίτητες ενέργειες και τελικά η θέρμανση δούλεψε για πρώτη φορά στις 11/1/2020 .

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ενώ το σχολείο βρισκόταν σε λειτουργία, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι άκουσαν έναν δυνατό κρότο και είδαν ατμούς να βγαίνουν από το υπόγειο!!! Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, “έσκασε” στο χώρο του λεβητοστασίου ένας από τους σωλήνες που διανέμουν το ζεστό νερό με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το λεβητοστάσιο και να γεμίσει με ατμούς το σχολείο.

Σήμερα το σχολείο – ο χώρος στον οποίο τα παιδιά μας περνούν 6 με 7 ώρες καθημερινά – έχει μείνει στην καρδιά του χειμώνα χωρίς θέρμανση και είναι αδύνατο να γίνει μάθημα ενώ οι προτεινόμενες λύσεις φαίνεται πως κινούνται στον ίδιο εμβαλωματικό χαρακτήρα που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Επιπλέον, δεν υπάρχει τεχνική δυνατότητα για άμεση λειτουργία του καυστήρα, μιας και είναι ακόμη άγνωστη η ζημιά που έχει προκληθεί στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά κυκλώματα από την πλημμύρα.

Ως γονείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε παιχνίδια με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας, με το δικαίωμα τους να μορφώνονται σε ανθρώπινες συνθήκες. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε το σχολείο να λειτουργήσει χωρίς θέρμανση στη μέση του Γενάρη, έστω και για μια ώρα.

– Ζητάμε να υλοποιηθεί άμεσα και στο σύνολό της η ολοκληρωμένη μελέτη για την θέρμανση του Γυμνασίου Νέας Χαλκηδόνας, την οποία έχει εκπονήσει ο Δήμος από τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά αρνήθηκε να υλοποιήσει λόγω κόστους.

– Ζητάμε να γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις και να λειτουργήσει με όρους ασφάλειας.

– Ζητάμε την εξασφάλιση των αναγκαίων όρων για τη λειτουργία του σχολείου, με ταυτόχρονη επίλυση όλων των ζητημάτων υλικοτεχνικής υποδομής.

Επίσης, λόγω του εκτάκτου και επείγοντος χαρακτήρα του θέματος, το ΔΣ καλεί τους γονείς έξω από την είσοδο του σχολείου την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 8 πμ προκειμένου να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε την παρέμβασή μας.


7 Φεβρουαρίου 2019:

Γυμνάσιο Ν. Χαλκηδόνας: “Η υπομονή έχει εξαντληθεί”…

Προηγούμενο άρθρο#Sabotage και εξελίξεις…
Επόμενο άρθροESTIA: Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις…(videos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.