Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Βίντεο: Η Camerata Junior στη Νέα Χαλκηδόνα

Η Fx-news στο Google News

Επίσημος ανταποκριτής ειδησεων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019 στο πρώην στρατιωτικό εργοστάσιο πάρκο «Γ. Αποστολάκης» στη Νέα Χαλκηδόνα η Χριστουγεννιάτικη μουσική συναυλία από την Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των φίλων της μουσικής.

Η συναυλία έγινε στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Χρήστος Κοπελούσος, Τάσος Κωνσταντινίδης, Μιχάλης Κουτσάκης και Χαρά Δαρσακλή με την Camerata Junior

Δείτε στιγμές της συναυλίας στο βίντεο-ρεπορτάζ της FX-news:

Μερικά στοιχεία για την CAMERATA JUNIOR – OΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

Η CAMERATA JUNIOR – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και τη διαπαιδαγώγησή τους σε μια πειθαρχία ομαδικής μουσικής δράσης. Πρώτος δάσκαλος και μαέστρος της Ορχήστρας μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 υπήρξε ο βιολονίστας Δημήτρης Σέμσης (σήμερα επίτιμος διευθυντής της), ο οποίος την ανέδειξε σε φυτώριο μελλοντικών καλλιτεχνών, διδάσκοντας και εμψυχώνοντας τους νέους.

Η Ορχήστρα αριθμεί περίπου 60 νέους και νέες, ηλικίας 8-25 ετών και δραστηριοποιείται σε δύο επίπεδα, καθώς εκπαιδεύει ένα παιδικό και ένα νεανικό τμήμα. Η σύνθεσή της ανανεώνεται διαρκώς, καθώς νέα μέλη προστίθενται μετά από ακρόαση, ενώ τα μεγαλύτερα αποχωρούν. Η συμμετοχή των μελών είναι δωρεάν και τα μαθήματα-δοκιμές φιλοξενούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου η Ορχήστρα πραγματοποιεί κάθε χρόνο την καθιερωμένη ανοιξιάτικη συναυλία της.

Η Camerata Junior έχει επίσης εμφανισθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, στα Διεθνή Φεστιβάλ Ναυπλίου και Άνδρου, στο Άργος, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα κ.α. Συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Φίλων της Μουσικής, όπως το Art Campus – Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις. Έχει ερμηνεύσει έργα του Γιώργου Κουρουπού και του Απόστολου Ντάρλα, ειδικά γραμμένα για εκείνην, έχει συμπράξει με έλληνες και ξένους σολίστ, ενώ στο πλούσιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται και πολλές πρώτες ελληνικές και διεθνείς εκτελέσεις.

Από τον Οκτώβριο του 2018 δάσκαλος και μαέστρος της είναι ο Νίκος Χαλιάσας. CAMERATA JUNIOR ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Διδασκαλία – Μουσική Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας

Βοηθός Διδασκαλίας: Μαργαρίτα Πλέστη

 

Μέγας Δωρητής Ισπανικό Ίδρυμα Κόσμος εν Αρμονία στη μνήμη Αλέκου Γουλανδρή

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!