‘Αρθρο του Αλέκου Γούλα

0

 

Το αδιάβλητο, η αντικειμενικότητα, η  τενοντίτιδα και η χαμένη αξιοπιστία των πανελλαδικών εξετάσεων

Γράφει ο Αλέκος Γούλας –
Δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Πόλης Ενότητα» του Τάσου Κωνσταντινίδη – Πρόεδρος της “Ένωσης Γονέων ΝΦ-ΝΧ”

Ακούγεται συχνά ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι αδιάβλητες, αντικειμενικές και αξιόπιστες. Η ουσία πάντως είναι ότι πρόκειται για τρία διαφορετικά πράγματα, καθώς ούτε τα θέματα διαρρέουν, γεγονός που δικαίως χαρακτηρίζει τις εξετάσεις αυτές αδιάβλητες, ούτε κάτι διαφορετικό μετράει πέρα από αυτό που έχει αποτυπωθεί στο γραπτό από τον υποψήφιο, γεγονός που πιστοποιεί και την αντικειμενικότητα. Τι γίνεται όμως όταν ένας υποψήφιος εξετάζεται στα γραπτά και ο άλλος στα προφορικά; Μπορούν οι εξετάσεις να χαρακτηριστούν αξιόπιστες;

Βόμβα στην αξιοπιστία και στα θεμέλια του θεσμού βάζει σοβαρή καταγγελία, σύμφωνα με την οποία μαθητές ιδιωτικού σχολείου έπαθαν μαζικά «επιδημία» τενοντίτιδας και έτσι εξετάστηκαν προφορικά. Στη συνέχεια διαφημίζονταν οι «πρωτιές» των μαθητών του σχολείου στις Πανελλαδικές και ας εξετάστηκαν προφορικά οι περισσότεροι! Φαντάζομαι ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μαθητές δημόσιου σχολείου, δηλ. μαθητές με αμφίβολης εγκυρότητας γνωματεύσεις για τενοντίτιδα, να εξετάζονται προφορικά μαζί με τους φυσικώς αδυνάτους! Λέγεται μάλιστα ότι η προφορική εξέταση βαθμολογείται επιεικέστερα από τη γραπτή και μάλιστα σε μια χρονιά, όπως η τελευταία που τα θέματα των εξετάσεων ήταν ιδιαίτερα δύσκολα.

Για να μην παρεξηγηθώ θεωρώ πως δικαίως υπάρχουν οι προφορικές εξετάσεις για τα παιδιά με δυσλεξία ή αυτισμό ή δυσαριθμία, γιατί  ακόμη και η προφορική εξέταση είναι γολγοθάς για αυτή την κατηγορία των υποψηφίων. Αυτό που θέλω να αναδείξω είναι την απαράδεκτη προσπάθεια εξαπάτησης με αμφίβολης εγκυρότητας γνωματεύσεις για τενοντίτιδα από δημόσια (;) νοσοκομεία, ώστε να αποφύγει ο υποψήφιος  τις γραπτές εξετάσεις. Το πώς θα πορευτεί βέβαια ένας νέος άνθρωπος που κάποιοι του μαθαίνουν από νωρίς να «ξεγελά» είναι ένα θέμα που χρήζει άλλης ανάλυσης!

Το θέμα της καταγγελίας είναι εξαιρετικά σοβαρό και εκθέτει ένα θεσμό που εμπιστεύεται η ελληνική κοινωνία! Θετικό κρίνεται το γεγονός πως έχει δοθεί εντολή από την Υπουργό στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να γίνει έρευνα σε βάθος.

Αναμένουμε!

Προηγούμενο άρθρο100 δόσεις για χρέη στον Δήμο
Επόμενο άρθροΕυχές Ηλία Γκρίντζαλη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.