Συνελήφθη ο απατεώνας που “χτύπησε” και στη Νέα Χαλκηδόνα

0

Συνελήφθη την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στο Μενίδι 36χρονος για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων. Ο 36χρονος είχε “χτυπήσει” και στη Νέα Χαλκηδόνα!

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού , πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση του ανωτέρω, ο οποίος από αρχές του χρόνου, προέβαινε συστηματικά στην εξαπάτηση ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πιο αναλυτικά, ο 36χρονος, κινούμενος με αυτοκίνητο, εντόπιζε ηλικιωμένους στο δρόμο στους οποίους συστήνονταν ως υπάλληλος-συνεργάτης καταστήματος πώλησης ηλεκτρονικών ειδών από το οποίο, συγγενικό τους πρόσωπο, υποτίθεται είχε παραγγείλει εμπορεύματα για τα οποία εκκρεμούσε η παραλαβή και η εξόφληση τους.

Έτσι, έπειθε τα θύματα του να μεταβούν στο κατάστημα και τα επιβίβαζε στο αυτοκίνητο του. Στη διαδρομή τους επιδείκνυε το κινητό του τηλέφωνο ως τερματικό μηχάνημα πληρωμών ( pos ), μέσω του οποίου θα πραγματοποιούνταν η εξόφληση και με τον τρόπο αυτό αποσπούσε τις τραπεζικές τους κάρτες και εκμαίευε τους κωδικούς pin .

Ακολούθως, με διάφορα προσχήματα, αποβίβαζε τους ηλικιωμένους από το όχημα παρακρατώντας τους τις κάρτες με τις οποίες στη συνέχεια προέβαινε σε αναλήψεις χρημάτων από Α.Τ.Μ. τραπεζών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δεκατρείς (13) περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ν. Χαλκηδόνα, Χολαργός, Αμπελόκηποι, Μαρούσι, Κηφισιά και Βριλήσσια), ενώ το σύνολο των παθόντων αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον δράστη.

Πρόσθετα, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο δράστης είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Προηγούμενο άρθροΑγία Ευφημία Χαλκηδόνας & Νέας Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΥπό κατάληψη το 1ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.