Επιστολή του επικεφαλής της “Δύναμης Πολιτών” στον Δήμαρχο

0

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή :

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου την Παρασκευή 20/9 και με Α.Π πρόσκλησης 26056, συζητήθηκε ως 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης η «Έγκριση αριθ. 24/2019 απόφασης Οικ. Επιτροπής και εκ νέου εξουσιοδότηση δικηγόρων Δήμου για παράσταση στο Σ.τ.Ε. (υπόθεση αίτησης ακύρωσης Δήμου κατά Ελλ. Δημοσίου κλπ. και κατά της απόφασης  του Συντονιστή της Αποκ/νης Διοίκησης Αττικής περί έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την επικαιροποίηση – συμπλήρωση μελέτης του έργου «Διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη από την γέφυρα της οδού Χαλκίδος έως την γέφυρα της οδού Εράτωνος»)».

Μετά τη διεξαχθείσα συζήτηση, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η παράσταση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου στο δικαστήριο την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου προκειμένου να καταθέσει αίτημα αναβολής. Στο σκεπτικό της εισήγησής σας αναφέρατε ότι χρειάζεστε χρόνο προκειμένου να επανεξετάσετε το ζήτημα.

Σας επισημαίνω ότι η εν λόγω απόφαση δεν καλύπτει πλήρως το Δήμο, αφού υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το δικαστήριο να μην δώσει αναβολή. Σε μία τέτοια περίπτωση, η νομική υπηρεσία οφείλει να παρασταθεί και να υπερασπιστεί τη θέση του Δήμου που ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε προηγούμενη Οικονομική επιτροπή του Δήμου και η οποία δεν έχει αναιρεθεί μέχρι στιγμής από κανένα συλλογικό όργανο του Δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση, εγείρονται σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και τα οποία θα έπρεπε να αποφευχθούν.

Με εκτίμηση,

Άρης Βασιλόπουλος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δύναμη Πολιτών

30/9/2019

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”
Επόμενο άρθροΔεν τα κατάφερε ο Α.Σ. Ιωνικός Ν.Φ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.