Δήμοι-Κοινωφελής Εργασία: Δρομολογείται το νέο πρόγραμμα

0

Στη τελική φάση της κατάρτισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, βρίσκεται το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αναμένεται σύμφωνα με έγκυρες πηγές της aftodioikisi.gr να βγει στον «αέρα» στις αρχές Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το β’ κύκλο του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας και αφορά την «προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι άνεργοι που θα προσληφθούν σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να πέσουν κάτω από 30.000. Για το σκοπό αυτό από το υπουργείο Εργασίας έχουν συλλεχθεί τα αιτήματα των δήμων για κάλυψη των κενών θέσεων καθώς και ειδικοτήτων που δεν καλύφθηκαν κατά της πρώτη φάση της Δράσης και οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζεται τους όρους συμμετοχής.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα προσληφθούν περίπου 30.000 άνεργοι σε πάνω από 60 ειδικότητες, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Υ.Ε, Δ.Ε, Π.Ε) σε προκήρυξη που θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζουμε ότι η επιλογή των υπαλλήλων αναμένεται να γίνει στη βάση εννέα συγκεκριμένων κριτηρίων που ακολουθήθηκαν και σε προηγούμενες προκηρύξεις. Ειδικότερα:

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3. Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.
4. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
5. Ηλικία.
6. Αριθμός ανήλικων τέκνων.
7. Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
8. Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
9. Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ καθαρά.

ΠΗΓΗaftodioikisi.gr
Προηγούμενο άρθροΤο μέχρι τώρα κόστος της “Αγιά Σοφιάς” (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΣεισμός 3,6 Ρίχτερ στο Μάτι
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.