Βίντεο: “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” από το “ΔΡΩΜΕΝΟ” στο ΠΠΙΕΔ (photos)

0

Στο ασφυκτικά γεμάτο ανοιχτό θέατρο του ΠΠΙΕΔ στη Νέα Φιλαδέλφεια, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” (βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ) από την Θεατρική Ομάδα ΔΡΩΜΕΝΟ by Lud Project.

Δείτε το ρεπορτάζ της Fx-news:

Λίγα Λόγια για το έργο: 

Ο Δούκας της Αθήνας Θησέας ετοιμάζεται να παντρευτεί τη βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη. Ενώ γίνονται οι ετοιμασίες του γάμου, μια νέα αρχοντικής καταγωγής, η Ερμία ζητά τη άδεια του Θησέα, να παντρευτεί τον Λύσανδρο που αγαπά, και όχι τον Δημήτριο για τον οποίο την προορίζει ο πατέρας της. Ο Θησέας αρνείται και η Ερμία με τον Λύσανδρο αποφασίζουν να το σκάσουν  και να κρυφτούν στο δάσος της Αθήνας. Ο Δημήτριος, που μαθαίνει το σχέδιό τους από την Ελένη, φίλη παιδική της Ερμίας και τρελά ερωτευμένη με τον Δημήτριο, τους ψάχνει στο δάσος. Η Ελένη τυφλωμένη από τα αισθήματά της για τον Δημήτριο τους ακολουθεί και εκείνη. Το ίδιο βράδυ, στο δάσος μια παρέα μαστόρων της Αθήνας ετοιμάζουν μια θεατρική παράσταση προς τιμή του Θησέα και της Ιππολύτης. Αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι στο δάσος έχουν μαζευτεί νεράιδες και ξωτικά μαζί με τον βασιλιά τους τον Όμπερον και τη βασίλισσά τους την Τιτάνια. Αυτά τα πλάσματα του καλοκαιριού εμπλέκονται στις δράσεις των θνητών, με πρωταγωνιστή πάντα τον σκανταλιάρη Πουκ, ο οποίος στην προσπάθειά του να υπακούσει τις εντολές του Όμπερον, αλλά κυρίως υπακούοντας στην παιχνιδιάρικη, έμφυτη τάση του για ζαβολιές, με μαγικό τρόπο, μπερδεύει τις ζωές των θνητών και τις σχέσεις μεταξύ τους. Μια βραδιά με πολλή μαγεία, αστείες καταστάσεις και παρεξηγήσεις που τελειώνει ευχάριστα με τους γάμους του Θησέα και όχι μόνο. Αφού φυσικά ο Πουκ έχει βάλει επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους. Και όλα μοιάζουν σαν ένα, όνειρο, στο μαγεμένο δάσος της Αθήνας, μια καλοκαιρινή νύχτα.

Στις 6 & 7 Ιουλίου το Π.Π.Ι.Ε.Δ μετατρέπεται σ’ ένα μαγεμένο δάσος βγαλμένο απ’  όνειρο και οι θεατές συμμετέχουν στ’ όνειρο αυτό!

Συντελεστές: 

Κείμενο: Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Σπύρος Κοπανιτσάνος

Μουσική Επεξεργασία: Σταύρος Γκόγκος

Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργος Δρογγίτης

Κοστούμια (Κατασκευή και μελέτη): Μαίρη Λάφη

Ειδικές Κατασκευές κοστουμιών: Ιφιγένεια Κωφού

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης: 

Μόσχος Μίλτος, Στέλλα Χατζή, Κολέτ Χρυσόχου, Αναστάσης Θεοδωρίδης, Φωτεινή Κουζηνού, Ειρήνη Καφεσάκη, Χρήστος Καυγάς, Κατερίνα Κακαρά, Ρεβέκκα Κολοβέα, Γιάννης Ζουλεμίδης, Βίκυ Ποθητού, Μαριλένα Καρακούλη, Σπύρος Κοπανιτσάνος, Ευαγγελία Σαγιάννη, Μαίρη Λάφη, Γιώργος Δρογγίτης, Άννα Χαλαμπάκη  Συμμετέχουν: Μαρίνα Καράτσαλου, Ελένη Τσάλα, Αλέκα Κούκο, Στέλλα Κιάρη, Μαρία Ζουμπανέα, Πάολα Κούκο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Τροχαίο με ανατροπή ταξί στην Ε.Ο.
Επόμενο άρθροΕκλογές: Αυτοδύναμη η ΝΔ σύμφωνα με τα exit polls!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.