Δημοτικές Εκλογές: Τα όρια δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων

0

Διευκρινίσεις για τις εκλογικές δαπάνες και την προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, παρέχει εγκύκλιος που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την εγκύκλιο

Όπως σημειώνεται στην πολυσέλιδη εγκύκλιο, στο ρυθμιστικό πεδίο των διατάξεων του σχετικού ν. 3870/2010, εμπίπτουν οι δημοτικοί και περιφερειακοί συνδυασμοί, καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Το ανωτέρω ισχύει και για τα έσοδα και τις δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων για τις κοινότητες, οι οποίοι συνδέονται με δημοτικό συνδυασμό.

Για τον υπολογισµό του ανώτατου ορίου δαπανών των συνδυασµών στις δηµοτικές εκλογές, αθροίζονται τα επιµέρους ανώτατα όρια δαπανών του κάθε υποψηφίου και λαµβάνεται υπόψη ο αριθµός των εκλογικών περιφερειών του οικείου δήµου συν την κατά περίπτωση προσαύξηση.

Αναφορικά με τις απαγορεύσεις στη χρηµατοδότηση συνδυασµών και υποψηφίων, απαγορεύονται η χρηµατοδότηση και κάθε είδους παροχές προς περιφερειακούς και δηµοτικούς συνδυασµούς και προς υποψήφιους περιφερειακούς και δηµοτικούς συµβούλους από:

  • Φυσικά πρόσωπα που είναι οφειλέτες των οικείων ΟΤΑ για ποσό άνω των 1.000 ευρώ
    ΝΠ∆∆, ΝΠΙ∆ και ιδρύµατα
  • ΟΤΑ κάθε βαθµού, ΝΠ∆∆ και ΝΠΙ∆ αυτών
  • Φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι ιδιοκτήτες ή εκδότες ηµερησίων ή περιοδικών εντύπων πανελλήνιας ή τοπικής κυκλοφορίας ή ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθµών ή ιδιοκτήτες διαδικτυακών και τηλεπικοινωνιακών φορέων, καθώς και από συζύγους και κατιόντες αυτών.
  • Φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι υπάλληλοι των οικείων ΟΤΑ ή των αντιστοίχων νοµικών προσώπων δηµοσίου και ιδιωτικού δικαίου αυτών.
  • Επίσης, δεν επιτρέπεται η λήψη τραπεζικών δανείων µε σκοπό τη χρηµατοδότηση συνδυασµών και υποψηφίων.
ΠΗΓΗnaftemporiki.gr
Προηγούμενο άρθρο24ωρη απεργία οι εκπαιδευτικοί -Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή 12 Απριλίου
Επόμενο άρθρο“Ξέφραγο αμπέλι” το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.