ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ “Νέα Φιλαδέλφεια: Απετράπησαν τα παρκόμετρα στο κέντρο!”

“Νέα Φιλαδέλφεια: Απετράπησαν τα παρκόμετρα στο κέντρο!”Από την παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση – KKE ΝΦ-ΝΧ” λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Με παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Απριλίου αποτράπηκε η απόπειρα να μπουν “παρκόμετρα” στο κέντρο της πόλης κάτω από τον μανδύα του.. “πιλοτικού σχεδίου δημιουργίας θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων μονίμων κατοίκων στο κέντρο”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση, το κέντρο το κέντρο της πόλης χωρίζονταν  σε 3 ζώνες  για τις οποίες προβλέπονταν  “στη ζώνη Ι η στάθμευση επιτρέπεται μόνο με πληρωμή αντιτίμου και για μέγιστη διάρκεια στάθμευσης τις 3 ώρες. Στη ζώνη ΙΙ επιτρέπεται η δωρεάν στάθμευση των οχημάτων των κατοίκων χωρίς χρονικό περιορισμό και η στάθμευση οχημάτων επισκεπτών με πληρωμή με μέγιστη διάρκεια στάθμευσης τις 3 ώρες. Η ζώνη ΙΙΙ προορίζεται αποκλειστικά για τη στάθμευση των οχημάτων των κατοίκων”

Όπως σημείωσε η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δανάη Γκούμα ανοίγει ο δρόμος στο γνωστό και καθόλου πιλοτικό σύστημα του χαρατσώματοςτων εργαζομένων, που θα επιβληθεί και σε αυτούς που διαμένουν στον Δήμο και σε αυτούς που επισκέπτονται την περιοχή. Με το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης ευνοούνται αντικειμενικά και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή μεγάλων χώρων στάθμευσης στην περιοχή.

Η Δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ, με την θέσπιση της επι πληρωμή ελεγχόμενης στάθμευσης, επιχειρεί να φορτώσει ένα ακόμα χαράτσι στην εργατική λαϊκή οικογένεια που θα προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα βάρη που διατήρισε και πολλαπλασίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση της δημοτικής αρχής, που ψάχνει έσοδα από την αποστράγγιση των εργατικών εισοδημάτων ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο στηρίζεται. 

Η δημοτική αρχή μετά την παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης τελικά υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα. Ωστόσο δε μας ξενίζει η απόπειρα, καθώς η  αγοραία αντιμετώπιση του δημόσιου χώρου είναι  χαρακτηριστικό της  γενικότερης πολιτικής της ΕΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει την σημασία που έχει να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση στις κάπλες του Μαϊου. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, να μπει φρένο στον κατήφορο, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.


 Η απάντηση του Δήμου ΝΦ_ΝΧ

«Εκ παραδρομής… τα παρκόμετρα»


Κάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!