Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

0

Λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

Την Παρασκευή 1 Μάρτη κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Νίκο Σερετάκη, υποψήφιο δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, επισκέφθηκε το 3o Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντήκύριο Κυριάκο Γιαννόπουλo και συνομίλησε με καθηγητές.

Ο διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ εξέθεσε το πολύπλευρο έργο που γίνεται στο σχολείο, όπου φοιτούν πάνω από 300 εργαζόμενοι μαθητές, πρώτα και κύρια το εκπαιδευτικό. Το σχολείο έχει μεταξύ άλλων δραστήρια θεατρική ομάδα που αυτή τη χρονιά έχει ανεβάσει σε θεατρική διασκευή το “Τελευταίο Σημείωμα” των Παντελή Βούλγαρη – Ιωάννας Καρυστιάνη, το οποίο παρουσίασαν ξανά στις 17 Φλεβάρη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής. Ενημέρωσε για τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί όλα τα χρόνια από τη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου για τη συντήρηση και διατήρηση σε καλό επίπεδο των εγκαταστάσεων και της υποδομής του.

Ο Νίκος Σερετάκης σημείωσε ότι το ΚΚΕ δίνει μεγάλη σημασία στα προβλήματα των ΕΠΑΛ και ιδιαίτερα στα νυχτερινά όπου φοιτούν νέοι εργαζόμενοι που δίνουν καθημερινά τη μάχη του μεροκάματου. Καυτηρίασε την λογική του “φτωχού συγγενή” με την οποία αντιμετωπίζονται από τις κυβερνήσεις, το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε δεκάδες ολιγομελή τμήματα, ότι παραμένουν απλήρωτοι εκατοντάδες μαθητές του 4ου έτους μαθητείας. Κατήγγειλε το χαράτσι των 100 ευρώ που επιβάλλει η κυβέρνηση στην περίπτωση επαναληπτικών εξετάσεων πιστοποίησης και επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι στη μαθητεία θα πρέπει να πληρώνονται κανονικά με τον κατώτατο μισθό που δε μπορεί να είναι μικρότερος από 751€.

Σε ότι αφορά στο Εσπερινό και τα δύο ημερήσια ΕΠΑΛ του Δήμου μας ο Νίκος Σερετάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την προοπτική μετά τη μεταστέγαση του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου, καθώς στην ευρύτερη περιοχή προωθούνται μαζικές αλλαγές χρήσης γης σε συνάρτηση με επενδυτικά σχέδια που έχουν βάλει στο μάτι σημαντικούς δημόσιους χώρους.

Εκπρόσωποι άλλων δυνάμεων ήδη εγείρουν θέμα αξιοποίησης του χώρου των πρώην ΚΑΤΕ στη Ρενό -που αποτελεί “φιλέτο” στην είσοδο της εθνικής- χωρίς να κάνουν λόγο ή να λαμβάνουν υπόψη την ύπαρξη των 3 ΕΠΑΛ, ενώ πριν λίγα χρόνια εκπρόσωποι της σημερινής δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ είχαν φτάσει ανεύθυνα να προτείνουν την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στο χώρο αυτό! Σημείωσε επίσης ότι με τη μετεγκατάσταση του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου αν δεν υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο και μέτρα εγκυμονεί ο κίνδυνος να ρημάξει και να γκετοποιηθεί ο χώρος που καταλαμβάνουν σήμερα και να περιθωριοποιηθούν τα ΕΠΑΛ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το χώρο του σχολικού συγκροτήματος. Στα πλαίσια αυτά θέτουμε να αποκλειστεί οποιαδήποτε ενδεχόμενη σκέψη για συρρίκνωση ή απομάκρυνση των ΕΠΑΛ. Ζητάμε να διασφαλιστεί με  ευθύνη του κράτους η λειτουργία τους σε σύγχρονες, ασφαλείς και καλά εξοπλισμένες κτηριακές εγκαταστάσεις και απαιτεί να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση για τα παραπάνω.

 

Προηγούμενο άρθροΝ.Φ.: Διάρρηξη στον Άγιο Ιωάννη Μαδύτου (Βίντεο)
Επόμενο άρθρο«Πόλης Ενότητα-Τάσος Κωνσταντινίδης»: Βίντεο-παρουσίαση προγράμματος για την πράσινη ανάπτυξη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.