Η απάντηση του Μητροπολίτη Γαβριήλ στον Ερντογάν! (Βίντεο)

0

Στο παραλήρημα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων απάντησε ο Μητροπολίτης Ιωνίας – Φιλαδέλφειας κ.κ. Γαβριήλ στην ομιλία του μετά την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του στη Σμύρνη το Σάββατο (05/06) ανέφερε:

«Ο μακαρίτης Μουχαρέμ Ερτάς έχει ένα λαϊκό τραγούδι που μιλά για την κατοχή της Σμύρνης. Κοιτάξτε τα συναισθήματα δημιούργησαν στον λαό μας εκείνες οι μαύρες μέρες της κατοχής». Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού. O ποταπός Έλληνας δεν θα τα καταφέρει… Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα». Αυτή η πόλη ήταν πάντα στη φαντασία μας την ημέρα, και το βράδυ στη σκέψη μας. Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε κατά των αλεπούδων και των ποταπών που βρίσκονται εκτός και εντός και προσπαθούν να μπουν στο κρεβάτι του λιονταριού; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μέρα νύχτα για να μην αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους οι ποταποί που βρίσκονται εκτός και εντός; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι, όπως ακριβώς έκανε ο βετεράνος Πασάς, να ρίξουμε στη θάλασσα αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον σου;».

Στην μισαλλοδοξία και την πολεμική ρητορεία του Τούρκου προέδρου, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ απάντησε με μηνύματα αγάπης, ειρήνης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Δείτε την απάντηση του κ. Γαβριήλ:


Δείτε επίσης:

Θεοφάνια στην Νέα Φιλαδέλφεια (Βίντεο)

 

Φωτορεπορτάζ από τα Θεοφάνια στην Νέα Φιλαδέλφεια

Προηγούμενο άρθροΦωτορεπορτάζ από τα Θεοφάνια στην Νέα Φιλαδέλφεια
Επόμενο άρθροΈρχεται χιονιάς…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.