Η “Πόλης Ενότητα” για την απώλεια του Φάνη Κακριδή

0

Από την δημοτική παράταξη “Πόλης Ενότητα” λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε τη μεγάλη της λύπη για τον πρόσφατο θάνατο ενός σημαντικού ανθρώπου του πνεύματος, του καθηγητή Φάνη Κακριδή. Ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σπουδαίος φιλόλογος Φάνης Κακριδής, υιός του επίσης σπουδαίου φιλολόγου-κλασικιστή Ιωάννη Κακριδή, ασχολήθηκε κατά την πλούσια επιστημονική καριέρα του με την επική ποίηση, το αττικό δράμα και την κωμωδία του Αριστοφάνη. Δεν περιορίστηκε, όμως, στην ακαδημαϊκή διδασκαλία και έρευνα. Ενδιαφέρθηκε για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, ιδιαίτερα για το πρόβλημα των αναλυτικών προγραμμάτων και της ειδικής διδακτικής της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και βοήθησε σημαντικά με το έργο του τους εκπαιδευτικούς.

Σημαντική είναι η προσφορά του εκλιπόντος και στην πόλη μας. Ο Φάνης Κακριδής έκανε σημαντική δωρεά στη βιβλιοθήκη του 3ου ΓΕΛ Ν. Φιλ/φειας, η αίθουσα της οποίας ονομάστηκε προς τιμήν του «Αίθουσα Κακριδή». Στις 6 Δεκεμβρίου 2017, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο 3ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» προς τιμήν του κ. Φάνη Κακριδή και της οικογένειάς του.

Η παράταξή μας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους οικείους του.

11/1/2019

Η Δημοτική Παράταξη

Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

«Πόλης Ενότητα»


3ο ΓΕΛ Ν.Φ. “Μίλτος Κουντουράς”: “Έφυγε” ο Φάνης Κακρίδης, δωρητής της βιβλιοθήκης του σχολείου

Προηγούμενο άρθρο“Τα προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών αναζητούν λύσεις”
Επόμενο άρθροΗ πίτα των Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.