3ο ΓΕΛ Ν.Φ. “Μίλτος Κουντουράς”: “Έφυγε” ο Φάνης Κακρίδης, δωρητής της βιβλιοθήκης του σχολείου

0

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, κατέχοντας θέση ομότιμου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο σπουδαίος φιλόλογος Φάνης Κακριδής, υιός του επίσης σπουδαίου κλασικιστή Ιωάννη Κακριδή.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο 3ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας “Μίλτος Κουντουράς” προς τιμήν του κ. Φάνη Κακρίδη και της Οικογένειας του, για την προσφορά της στην Ελληνική Εκπαίδευση και για την δωρεά της στη βιβλιοθήκη του σχολείου, η αίθουσα της οποίας ονομάστηκε “Αίθουσα Κακρίδη”.

Ποιος ήταν ο Φάνης Κακρίδης

«Ο τόπος μας έχει πάντοτε ανθρώπους που παράγουν – που δημιουργούν και προσφέρουν θα προτιμούσα – πολιτισμικό πλούτο…» Φάνης Ι. Κακρίδης

Ο Φάνης Κακριδής γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα. Προερχόταν από μία επιστημονική οικογένεια, φιλολογική για την ακρίβεια. Ο πατέρας του ήταν ο Ιωάννης Κακριδής, η μητέρα του Όλγα επίσης φιλόλογος, η αδελφή του Ελένη και ο παππούς του, Θεοφάνης Κακριδής επίσης, φιλόλογοι. Σπούδασε αρχικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και εν συνεχεία στο Πανεπιστήμιο της Μαγεντίας και Τυβίγγης, όπου και υπηρέτησε ως λέκτορας για την αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα (1959-1964).

Το 1964, εκλέχτηκε καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου και υπηρέτησε ως το 1982, με μια διακοπή στα χρόνια της δικτατορίας, όταν απολύθηκε. Ακολουθούν θητείες στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, και τελικά πάλι στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων ως το 2000.

Προηγούμενο άρθρο“Έφυγε” η Δήμητρα Δερμανούτσου…
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση Γιάννη Βούρου για τον θάνατο εργαζομένου στο εργοτάξιο του γηπέδου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.