ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Η «Επανεκκίνηση» για την Βία στα γήπεδα

Η «Επανεκκίνηση» για την Βία στα γήπεδαΑπό την δημοτική παράταξη «Επανεκκίνηση ΝΦ-ΝΧ» λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Πρωτοβουλία εναντίον της βίας στα γήπεδα

Η «Επανεκκίνηση Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας» θεωρεί εξαιρετικά αρνητικά για τον αθλητισμό και την αγάπη των νέων ανθρώπων για το ποδόσφαιρο, τα χθεσινά απαράδεκτα επεισόδια στο περιθώριο του αγώνα ΑΕΚ- Άγιαξ. Πέρα από την αγωνιστική πλευρά, οι εικόνες της βίας και των συμπλοκών μέσα κι έξω από το ΟΑΚΑ είναι απογοητευτική για τους πολίτες.

Καθώς οι εργασίες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ προχωρούν, παρά τον συνεχή, παντελώς αποτυχημένο και με άγνωστα κίνητρα πόλεμο που του έκανε η σημερινή δημοτική Αρχή υπό τον Άρη Βασιλόπουλο, είναι ανάγκη οι ενεργοί πολίτες και όσοι ενδιαφερόμαστε για τη Νέα Φιλαδέλφεια να μετάσχουμε σε πρωτοβουλίες, ώστε να αποτρέψουμε παρόμοιες μελλοντικές καταστάσεις στην πόλη.

Καλούμε τη διοίκηση της ΑΕΚ, που σωστά καταδίκασε τα χθεσινά επεισόδια με τρόπο απερίφραστο, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης των παραγόντων του δήμου, παλαιών και νέων παρατάξεων, ώστε να διεξαχθεί μια ανοικτή συζήτηση για το πώς θα συνεργαστεί ο δήμος με την ΠΑΕ και την αστυνομία, προκειμένου να μείνουν εκτός πόλης τέτοιες αντικοινωνικές πρακτικές.

Κανονικά μια τέτοια πρωτοβουλία θα έπρεπε να έχει πάρει προ πολλού ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, αλλά η ανερμάτιστη πολιτική Βασιλόπουλου, που έχει βλάψει πολλαπλά την πόλη, έχει στερήσει από τη Νέα Φιλαδέλφεια τη δυνατότητα να συζητεί με την ΑΕΚ. Γι αυτό, η καταλληλότερη για μια τέτοια πρωτοβουλία υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι η ίδια η ΑΕΚ.

Με ανοικτό διάλογο, κατάθεση επιχειρημάτων και προτάσεων και με σύμπραξη διαφορετικών φορέων (δήμος, αστυνομία, ΑΕΚ) μπορεί να αντιμετωπιστεί προληπτικά το θλιβερό αυτό φαινόμενο και να μείνει μακριά από την πόλη μας, όταν θα λειτουργήσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.Διαβάστε on line την εφημερίδα Fx-news (Μάιος 2019):

Σε περίπτωση που έχετε ενεργοποιημένο το ad block και δεν εμφανίζεται κάντε ΚΛΙΚ⇒ ΕΔΩ