Βίντεο: «Οδοιπορικό» στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας Νο2

0

Στις 7 Φεβρουαρίου 2018 η διοίκηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, μας ενημέρωσε ότι: “ξεκίνησε το έργο «Προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος και ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου «Προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας» όπου περιλαμβάνει:

  • Διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου (φυτεύσεις, βελτίωση του εδάφους με φυτική γη, δημιουργία τράπεζας για προσωρινή αποθήκευση εδαφών)
  • Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας του χώρου (περίφραξη, τουαλέτες, κάδοι κ.λ.π)
  • Εμπλουτισμός με νέες χρήσεις αναψυχής (δημιουργία τύπων Οικοσυστημάτων της ελληνικής βλάστησης, κατασκευή φυτωρίου, περιβαλλοντική εκπαίδευση)
  • Αντιπυρική προστασία του Άλσους – Αρδευτικά δίκτυα
  • Καθαίρεση των κατασκευών από σκυρόδεμα και κατασκευή νέων από πέτρα.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου όπως έγραφε η ανακοίνωση, προβλέπεται οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός 12 μηνών. Οπότε, τον Φεβρουάριο του 2019 (σε 4 περίπου μήνες) αναμένετε να παραδοθεί το έργο…

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 (πριν 2 χρόνια+), η διοίκηση Άρη Βασιλόπουλου μας ανακοίνωσε ότι: “Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Αριστείδη Βασιλόπουλο, το πρωτόκολλο παράδοσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και παραλαβής από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, του κτιρίου του πρώην μετεωρολογικού σταθμού και του περιβάλλοντος περιφραγμένου χώρου, εντός του Άλσους. Πρόκειται για κτίριο που κατασκευάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας το έτος 1970, λειτούργησε από την ΕΜΥ, εγκαταλείφθηκε και ο Δήμος ξεκίνησε ενέργειες εδώ και πάνω από ένα χρόνο για να μπορέσει να το αξιοποιήσει, ως κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Τα επόμενα βήματα αφορούν την ανακαίνιση του κτιρίου και τη μελέτη μετατροπής του σε ένα πρότυπο κέντρο που θα μπορεί να συνεισφέρει στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, στην ενημέρωση για την ανάγκη προστασίας και διαφύλαξης του Άλσους, την ανάπτυξη δημιουργικών δραστηριοτήτων και στην επαφή με το δασικό περιβάλλον, τόσο των παιδιών και των εφήβων, αλλά και όλων των πολιτών της ευρύτερης περιοχής μας.

Σχεδόν καθημερινά, στα Social media και σε δημοσιεύματα “φιλικών” ΜΜΕ της δημοτικής αρχής, διαβάζουμε διθυραμβικά σχόλια για την περίφημη “ανάπλαση” του άλσους μας από τον κύριο Βασιλόπουλο. Αν δε, κάποιος δεν έχει κάνει μια βόλτα στο άλσος, θα σχημάτιζε την εικόνα ότι το άλσος είναι πλέον κάτι μεταξύ Battersea Park & Hyde Park του Λονδίνου!

Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική! Τέσσερις μήνες πριν ολοκληρωθούν (υποτίθεται) τα έργα προϋπολογισμού 800.000€ (χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων) η σημερινή εικόνα του άλσους αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο-ρεπορτάζ της Fx-news:

 


Δείτε το “οδοιπορικό” Νο 1 (ρεπορτάζ 30/06/2018):

 

Προηγούμενο άρθροΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: “Αγέλη σκύλων στη Νέα Φιλαδέλφεια”
Επόμενο άρθροΔημ. Εκλογές 2019: Ψηφίζουν οι μαθητές της Β’ Λυκείου!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.