Μαθητικό συλλαλητήριο: Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας!

0

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο του μαθητικού συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 12.30 στην πλατεία Συντάγματος, όταν ομάδα 150 ατόμων αποκόπηκε από την πορεία των μαθητών άρχισε να εκτοξεύει αντικείμενα και μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με τη χρήση χημικών.

Λόγω της έντασης οι Αρχές έκλεισαν τις εισόδους του Κοινοβουλίου, ενώ οι αστυνομικοί «ώθησαν» τους διαδηλωτές προς την Αμαλίας.

Άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν και στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου προκειμένου να εντοπίσουν διαδηλωτές που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Οι νεαροί «ανασυντάχθηκαν» στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου έστησαν οδόφραγμα με κάδους και εφοδιάστηκαν με πέτρες και σίδερα από στάσεις λεωφορείων.

Μάλιστα άναψαν και φωτιά η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική.

Στη συνέχεια μια ομάδα κατέβηκε τη Συγγρού στο κτίριο της Ιντεραμέρικαν στο οποίο προκάλεσαν φθορές.

Περίπου 3.000 μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στην παιδεία ενώ δήλωσαν αποφασισμένοι να «να διεκδικήσουν το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει, ενάντια στις ελλείψεις και στο νέο λύκειο που ετοιμάζεται».

Με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο προωθούμενο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, «κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό».

Μαθητές από γυμνάσια και λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά δήλωσαν πως δεν θα επιτρέψουν να κατατεθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο το νέο νομοσχέδιο που αφορά στο νέο τρόπο εξέτασης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και παράλληλα ζητούν την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΝ.Φ.-28η Οκτωβρίου: “Προεκλογικό” φωτορεπορτάζ
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Iyengar Yoga & θεραπεία με τον Αντώνη Φραγκάκη!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.