“Στους Δήμους η αρμοδιότητα του ΕΝΦΙΑ”

0

Ξεχωριστή αναφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – κάνοντας μάλιστα για ενίσχυση – έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας τη μεταφορά της αρμοδιότητας του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, στα πλαίσια της 83ης ΔΕΘ, και της ομιλίας του στο Βελλίδειο, το βράδυ του Σαββάτου, είπε:

«Ενισχύουμε έμπρακτα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την θέλουμε αρωγό στη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουμε για να ανασυγκροτήσουμε την Πατρίδα μας. Και το 2021 -συμβολική ημερομηνία- εφαρμόζουμε μια τολμηρή μεταρρύθμιση που ενισχύει την τοπική διαφάνεια και λογοδοσία. Μεταφέρουμε την αρμοδιότητα για τον ΕΝΦΙΑ από το κεντρικό Κράτος στους Δήμους. Είναι μια μεγάλη θεσμική τομή. Αλλάζει ουσιαστικά την αρχιτεκτονική του Κράτους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό: Ένα σύγχρονο, επιτελικό κεντρικό Κράτος λοιπόν στην υπηρεσία των πολλών και όχι ένα κομματικό παραμάγαζο στην υπηρεσία των κολλητών. Αυτό θέλουμε. Και αυτό θα κάνουμε»

Προηγούμενο άρθρο“Προβλήματα που ζητούν λύσεις” στα σχολεία
Επόμενο άρθροΔημ. Εκλογές 2019: “Επαναστατική Κίνηση Ν.Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.